AddToAny

Trond Hammer kan bli første politimann i verdensrommet: -Ufattelig spennende

Fagansvarlig i Beredskapstroppen, Trond Hammer, er en av fem kandidater med funksjonsnedsettelser som er plukket ut til et nytt romprosjekt. Målet er å reise til den internasjonale romstasjonen.
Trond Hammer, som til daglig er fagansvarlig for utdanning av beredskapstroppen, legger ikke skjul på at det var både uvirkelig og spennende da han plutselig fikk spørsmål om han kunne ha lyst til å dra til verdensrommet.

- Det er ufattelig spennende, og da jeg ble spurt tenkte jeg nøye gjennom det. Men jeg kom fram til at det er noe jeg ikke kan si nei til, sier han.

Prosjektet Hammer er en del av, ledes av Nima Shahinian. Han gjennomførte «Basic astronaut training» på Gagarin Cosmonaut test and training Center (GCTC) i Russland, og ble Norges første astronautkandidat. Men da Russland gikk til krig mot Ukraina kort tid etter at han hadde gjennomført utdannelsen, trakk han seg.

Shahinian, som også er utdannet industridesigner, spesialisert innenfor universell utforming, ønsker å se på hvordan man kan utvikle systemer for romfart, som også er tilpasset mennesker med funksjonsnedsettelser. Målet med prosjektet er å se på ulike systemer, hvordan man rekrutterer og trener personer med funksjonsnedsettelser for å reise til verdensrommet, og gjøre medisinsk forskning knyttet til skader som noen av kandidatene har.

Blant syv kandidater som er plukket ut til prosjektet, sitter fire i rullestol og en har beinprotese. Hele besetningen er norsk, og snart reiser alle kandidatene til USA for

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Er organiseringen av politiet og påtalemyndigheten et spørsmål om rettssikkerhet? Svaret på dette spørsmålet er både ja og nei.
Politiforum 16.02.2024
Det har blitt farligere å være ansatt og innsatt i norske arrester. Nøkkelordene er rus, psykiatri, rapporteringskrav og bemanning - eller rettere sagt, manglende bemanning.
Politiforum 16.02.2024
En forklarende tilnærming er idealet i politiet, men variasjonen mellom polititjenestepersoner er for stor. Hva gjør en forklaring god og hvorfor er det ekstra viktig i politiets møter med minoritetsungdom?
Politiforum 16.02.2024
av de 3720 tilrettelagte avhørene som ble gjennomført i 2022, involverte fornærmede som var blitt utsatt for vold.
Politiforum 16.02.2024
En augustdag i 2021 ble en mann skutt og drept av en politipatrulje i Sarpsborg. For en av de involverte politibetjentene handler etterspillet om trusler, trygghet og tanker om hvorfor politiet stadig oftere må gripe inn mot mennesker som trenger helsehjelp.
Politiforum 16.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt