AddToAny

Torpedering av verdens beste politiutdanning

«At dere tør!» skriver Rune Christian Johnsen, lokallagsleder i Politiets Fellesforbund, ved Politihøgskolen.
I statsbudsjettet for 2020 fremgår at «opptaket til bachelorprogrammet ved Politihøgskolen skal reduserast frå 550 til om lag 400 studentar i 2020, der nedtrekket blir gjort i Oslo».

Dette er et scenario som ingen ved Politihøgskolen så komme, og innebærer i praksis en torpedering av den norske politiutdanningen. Jeg skal forklare hvorfor.

I Norge har vi gjennom mange år bygget opp en profesjonsrettet politiutdanning som holder høyt nivå, og som ofte omtales som verdens beste politiutdanning. Den er systematisk bygget opp, utviklet og videreutviklet av dedikerte og kompetente fagfolk.

Politihøgskolen i Oslo er den eldste og mest etablerte av høgskolens studiesteder, og er ressurssenter og administrativt sentrum for studiestedene Oslo, Bodø og Stavern. I Oslo er bachelorutdanningen samlokalisert med avdeling for forskning, etter- og videreutdanning, administrasjon og ledelse. Svært mye fagutvikling skjer i Oslo og spres ut til de andre studiestedene - det må det ikke være tvil om.

I politireformen har det vært et hovedargument å skape robuste fagmiljøer for å sikre kvalitet i utøvelsen av politiprofesjonen. For Politihøgskolens ansatte innebærer regjeringens forslag det stikk motsatte, nemlig en oppløsning av etablerte og robuste fagmiljøer.

I praksis nedleggelse av Oslo

For hvordan kan vi skape robuste fagmiljøer når vi pålegges å fjerne 70 % av virksomheten og ansattmassen i det som må kunne sies å være «navet» av politiutdanningen?

Det nemlig dét som er konsekvensen av regjeringens forslag.

I dag er det totalt 27 klasser på PHS Oslo. Om to år vil antallet klasser i Oslo totalt(!) være 8.

Ved å beslutte nedtrekk til 400

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Stortingsmeldingen om politiet har mange gode intensjoner, men vi opplever dette som en ressursbesparingsmelding og en overdreven tro på effektivisering. Image-text: Leder for Politiets Fellesforbund (PF), Sigve Bolstad. Heidi Furre
Politiforum 15.07.2020
- Jeg er veldig glad for å ha fått denne spennende jobben, sier Bjørn Vandvik.
Politiforum 14.07.2020
Erik Inderhaug E-post:[email protected] Mobil: 908 64 608 Image-text: Ole Martin Mortvedt, frilansjournalist og tidligere redaktør i Politiforum. Bård Gudim
Politiforum 13.07.2020
- Jeg er veldig glad for å ha fått denne spennende jobben, sier Bjørn Vandvik.
Politiforum 13.07.2020
Når GDE-leder for Lofoten og Vesterålen Per Erik Hagen logger av for sommeren, går turen til fjells, til fjords - eller til hytta. - Det er flinke folk på jobb som ivaretar mine oppgaver, sier han.
Politiforum 11.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt