AddToAny

TO TONN JUICE VELTET ØKOLOGISATSING

Det krever både tid og arbeid å legge om kjøkkendriften slik at man gjør seg fortjent til Debios valørmerke i sølv. Å fjerne merket er derimot kort prosess. - Jeg er usikker på om vi noensinne kommer til å bli sertifisert igjen, sier Ronny Nilsen, kjøkkensjef ved NKS Olaviken alderspsykiatriske sykehus.
Det var stor ståhei da Olaviken fikk valørmerket i sølv i 2020, noe som betydde at kjøkkenet kunne dokumentere at de brukte 50 prosent økologiske råvarer. Det er ikke mange sykehus her i landet som kan skilte med tilsvarende. Det var også motivasjonen for kjøkkensjefen.
- Jeg ønsket å gå foran, vise vei og la andre bli inspirert av oss, sier Ronny Nilsen.
I utgangspunktet var han ganske lunken til økologisk omlegging. Det var sykehusets tidligere direktør som sparket det hele i gang og fikk Nilsen på glid. Gradvis våknet konkurranseinstinktet. Når vi først er i gang, så går i for sølv, var tanken. Sykehuset jobbet parallelt med å bli ISO-sertifisert til bærekraftig omlegging i det ytre miljøet. Det vil si alt som skjer før og etter maten er produsert - som transport, emballasje, matsvinn og sortering. Nå sto maten for tur. Ronny Nilsen begynte i det små og byttet ut typiske volumvarer som kaffe, juice og meieriprodukter for å oppfylle kravene til sølvmerket.

FÅ VALGMULIGHETER
Nylig inngikk Sykehusinnkjøp HF ny anbudsavtale med Servicegrossistene. Sykehusinnkjøp HF har som oppgave å gjennomføre anskaffelser på vegne av alle helseforetakene i Norge. Ikke bare på mat, men også innen IT-utstyr, legemidler og medisinsk-tekniskutstyr.
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er en tidsreise, sier Kenn Bo Larsen. Avdelingslederen i Vestre Toten kommune har tatt med seg kollegene inn i nytt kjøkken og vaskeri - etter år med politisk krangel.
Kjøkkenskriveren 24.06.2024
Når kvikksølvet i gradestokken kryper oppover, øker også lysten på noe lett og lyst i glasset. Vinmonopolet ser en trend hvor såkalt «rødt og mørkt» taper i kampen mot hvitvin, musserende og alkoholsvake alternativer som sider og øl - også uavhengig av klimaet.
Kjøkkenskriveren 24.06.2024
Det er mye å ta høyde for når kommunen skal bygge nytt eller renovere et kjøkken som har gått ut på dato. Første bud er at de som faktisk har kjøkkenet som arbeidsplass blir involvert i prosessen helt fra start.
Kjøkkenskriveren 24.06.2024
Bransjerådet for Storkjøkkenleverandører bekrefter oppfatningen om at det har vært høy aktivitet i offentlig, kommunal og fylkeskommunal
Kjøkkenskriveren 24.06.2024
Lærebedrifter og opplæringskontor har i lang tid samarbeidet om opplæring. Det kan de fortsette med, slår forskriften til ny opplæringslov fast.
Kjøkkenskriveren 24.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt