AddToAny

TIL TRONDHEIM FOR Å BLI MATREDDER

TIL TRONDHEIM FOR Å BLI MATREDDER
Over 3 000 besøkende var innom Matredderhuset i regi av Unge Kokker i Trondheim sentrum i sommer. Målet med den tre ukers inspirasjonscampen var å spre informasjon om hvordan kaste mindre mat og samtidig skape matglede.
Unge Kokker er en ideell organisasjon som formidler matkunnskap og folkehelse for barn og ungdom i hele Norge.
Gita Aspen Kolltveit, daglig leder i Unge Kokker og folkehelsekoordinator forteller at Matredderhuset var et viktig prosjekt for organisasjonen av flere grunner.
- Vi fikk løftet fram det vi brenner for; miljø, bærekraft og hvordan redusere matsvinn samtidig som vi fikk gitt inspirasjon til sunn og smaksrik matlaging. Dette fikk vi koblet sammen med vår filosofi om ungdomsmedvirkning hvor unge inspirerer andre unge, forteller hun.
Gjennom Matredderhuset fikk 16 ungdommer sommerjobb i tre uker, de fleste som matredderguider. Dette utløste støtte både gjennom Trondheim kommune, Miljøenheten og det lokale næringslivet.

LUKTE OG SMAKE
Lokalet var åpent for besøkende fra klokken 12 til 17 hver ukedag fra mandag 15. juli til fredag 31. juli. Som turist i Trondheim i sommer var det nærmest umulig å komme unna Matredderhuset i Munkegata på grunn av ivrige «innkastere». I tillegg til ny kunnskap og inspirasjon fikk de besøkende både lukte, smake og teste mat- og miljøkunns
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt