AddToAny

Ti år i forskningsformidlingens tjeneste

VANSKELIG Å finne tid til etter- og videreutdanning, sier du? - Er du klar over at du nå sitter med det viktigste verktøyet for å holde deg faglig oppdatert som økonom?
spør redaktør av Magma, Charlotte Hartvigsen Lem. I anledning hennes tiårsjubileum i redaktørstolen tok vi en prat om hvorfor hun fremdeles brenner for hver eneste utgave.
- Verden forandrer seg. Da må verktøyene og kunnskapen vi trenger for å løse utfordringene, være nye, ikke gamle. Økonomifaget svarer på det, og er i stadig endring og utvikling. Men da er det viktig at også alle som er utdannet tidligere, holder seg faglig oppdatert. Du flyter ikke evig på gamle eksamensresultater, fastslår hun.
Åtte ganger i året kommer Magma hjem til deg som medlem. Hvert nummer gir deg fersk forskning og oppdatert kunnskap om økonomifaget. Med et opplag på 20 000 er Magma et stort fagtidsskrift og ledende innenfor sitt fagfelt. Hartvigsen Lem har vært redaktør siden 2009, og brenner for å gi alle medlemmer en mulighet til å holde seg oppdatert uten at det koster for mye tid og penger i en travel arbeidshverdag.
- Våre gode fagredaktører er med på å sikre at det vi gir deg, er relevant og kvalitetssikret påfyll av kunnskap. Du kan google deg til mye, og aviser og massemedier gir deg øyeblikksbildene. Men Magma gir deg oppdatert kunnskap om faget ditt og hva som skjer innenfor de ulike disiplinene. Det sikrer deg et godt kunnskapsgrunnlag og gjør det mulig å ta bedre beslutninger.

LANGE RØTTER
Econa har 80-årsjubileum i år. Det samme har tidsskriftet som i 1939 startet under navnet Bedriftsøkonomen. I 1984 ble det lagt ned, men gjenoppsto som Norsk Harvard i 1991. Etter enda et navnebytte, til Praktisk økonomi og ledelse, ble Magma til i 1998.
Endringer i navn og form til tross - formålet har hele veien vært det samme: å bidra til kunnskapsutvikling, refleksjon og debatt innenfor feltet økonomi og ledelse.
En årgang av Magma er delt inn i ulike temaer som skal reflektere hele det brede fagfeltet som er grunnlaget for siviløkonomutdannelsen. Dermed kan leseren lett se hvilke temautgaver som er mer relevante enn andre, avhengig av interesse og arbeidsfelt. Av åtte numre hvert år skal alle årganger ha ett nummer med tema markedsføring, ett om regnskap og skatt, ett om organisasjon og ledelse og ett om økonomisk styring. De øvrige fire utgavene skal ta for seg aktuelle temaer som
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Hvordan blir de neste dagene, ukene og månedene er spørsmålene vi har stilt oss i to måneder nå. Norge preges av stor usikkerhet, noe som har endret tankene, jobbene og refleksjonene våre.
Magma 21.04.2020
Sammendrag Artikkelen drøfter hvordan virksomheter best mulig møter utfordringene som følger av en rask teknologisk utvikling.
Magma 21.04.2020
- en sammenligning med lignende krav i sikkerhetsloven og personopplysningsloven
Magma 21.04.2020
Teknologiutvikling skjer så raskt at lovgivere og myndigheter ofte blir hengende etter. Dette kan føre til både mangel på regulering og utdaterte regelverk. Uten tilstrekkelige føringer fra regelverket blir det desto viktigere at ledere tar ansvar for bedriftens teknologiske utvikling.
Magma 21.04.2020
PANDEMIEN COVID-19 er en global systemisk krise som både er en trussel for liv og helse, virksomheters overlevelse, og samfunnets motstandskraft.
Magma 21.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt