AddToAny

Tannlegenes forente nasjoner

World Dental Federation (FDI) representerer over en million tannleger gjennom vel 200 medlemsorganisasjoner, fra de fleste av verdens land. Hvert år arrangerer FDI verdenskongress, og hver gang på et nytt sted.
Dette er tannlegenes FN. Det betyr at det utformes politikk, og at det skjer potensielt viktige ting, og at det er lange diskusjoner før en kommer frem til konsensus.
Hvis vi skulle sammenligne FDI med NTF og norske forhold, er en FDI-kongress både representantskap og landsmøte på én gang. Først det ene, og så det andre, og samtidig. Representantskapet, World Dental Parliament, begynner på mandag og slutter på lørdag, mens kongressens fagprogram og dentalutstilling varer fra henholdsvis onsdag til søndag, og torsdag til lørdag.
Til sammen var 30 000 deltakere, tannleger og andre fra tannhelseteamet, innom årets kongress i San Franciscos Moscone Center, som er sentralt plassert i byen. De fleste amerikanere, mens en god del var besøkende fra andre land.
Fagprogrammet bød på 350 ulike forelesninger og workshops, og utstillingen hadde rundt 500 utstillere.
Til åpningen av FDIs verdenskongress kom Oscar-nominerte skuespiller og produsent Mark Wahlberg, som leder Mark Wahlberg Youth Foundation. Organisasjonen er engasjert i å informere om farene ved, og advare mot bruk og misbruk av opioider. En svært aktuell sak i USA, etter at et legemiddelselskap ble dømt til å betale rundt fem milliarder NOK etter en rekke dødsfall som følge av bruk av legemidler.
Norske tannleger deltar i liten grad på FDI-kongresser. Samtidig er det som regel en liten gruppe nordmenn som følger fagprogrammet og går på utstillingen, og benytter anledningen til å være turister.

Politikk først
De første dagene, f�
Gå til mediet

Flere saker fra Den norske tannlegeforenings Tidende

Tidende ønsker å motta gode kasuspresentasjoner til tidsskriftet. Vi har derfor opprettet en pris som vi tar sikte på å dele ut hvert annet år, og neste gang ved NTFs landsmøte i 2020.
Vi opplever en uvirkelig tid under koronapandemien. Det er en krevende situasjon for oss alle.
Det er en svært vanskelig tid for mange med store usikkerheter og utfordringer i både arbeidsliv, i økonomien og i privatlivet.
NTF jobber for fullt for å holde medlemmene oppdatert om utviklingen. Vi er i tett dialog med myndighetene, og arbeider kontinuerlig for flere og styrkede tiltak for våre medlemmer i denne vanskelige situasjonen.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt