AddToAny

SYNSPEDAGOGIKK I LEGOLAND

Nordisk Konferanse i Synspedagogikk arrangeres hvert 3 år. I år var det jubileum da det var den 10. konferansen i rekken. Det er klart det ble et forklaringsproblem til barn hjemme når mamma skal reise alene til Legoland. Det var jo og litt snodig å fortelle taxi-sjåføren at vi skal til Hotell Legoland når det er 4 voksne passasjerer.
... Men for et fantastisk sted å ha en konferanse, og for et bra program! VEIEN TIL UAVHENGIGHET
Temaet for årets konferanse var samfunnsdeltakelse og inkludering. Vi lever i et samfunn hvor det stilles høye krav til det å være selvstendig og uavhengig. Hvordan kan profesjoner med synsfaglig bakgrunn bidra til å skape like betingelser for mennesker som er blinde eller svaksynte? Synspedagogikk er et tverrfaglig fagområde. Det siste innen forskning og læring, nettverksbygging, erfaringsutveksling, inspirasjon og kanskje kjøpe med et par pakker med lego, var målet for de 3 dagene på konferanse.

FOKUSER PÅ MULIGHETENE!
Merk dere navnet Morten Bonde, og skulle dere noen gang få muligheten til å høre på ham, så gjør det! Morten har levd deler av livet med normalt syn, men ble diagnostisert med RP (Retinitis Pigmentosa) som 29-åring, når karriere og etablering av familie så vidt var i gang. Han husker enda hvordan øyelegen så på ham med et trist utrykk, og sa: «Jeg er redd du har RP, og det vil gjøre deg blind. Ikke nå, men en eller annen gang.» Familien fikk vite det, men egentlig ingen andre fikk vite om synsutfordringene. Løsning var da å ignorere dette.
Det å miste synet gradvis var ikke det største problemet. Morten utviklet ubevisst en indre stemme som stadig fortalte hva han ikke kunne gjøre. Dette resulterte i stress, sykemelding og en depresjon. Konferanser og jobbsituasjon ble et mareritt.
Det ble et vendepunkt da fokuset endret seg fra alt det han ikke kunne gjøre, til hva han ville ha ut av livet. Likevel er vi mennesker ikke skapt slik at vi klarer å endre personlighet, selv om vi ønsker å være annerledes. Mye av dette handler om hvordan vi ser og mestrer utfordringer. Store deler av li
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

Norges Optikerforbund er i utvikling og i en endringsprosess. Vi jobber med fornyelse på flere områder for å være relevante for nye generasjoner optikere.
Optikeren 27.02.2023
Fysisk inaktivitet er et av verdens største folkehelseproblemer, og Verdens helseorganisasjon har et uttalt mål om å redusere fysisk inaktivitet med 15 % innen 2030. Optikere kan bidra til å nå dette målet i møtet med sine pasienter.
Optikeren 27.02.2023
Verdens synsdag 15. oktober ble markert flere steder i landet. NOF samlet som tidligere år inn penger til optikerutdanningen i Moldova.
Optikeren 20.12.2022
Optikeren 20.12.2022
Hans Bjørn Bakketeig er hedret i Moldova for sin langvarige og store innsats for å gi synshjelp og optikerhjelp til landets befolkning.
Optikeren 20.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt