AddToAny

Sykmeldte kan ikke spar kes ut

Sykmeldte kan ikke spar kes ut
Hege Anita Eriksen frykter for jobben sin etter drøyt ett års sykefravær. Det har hun ingen grunn til.
Hege Anita Eriksen er HK-medlem og ansatt som kompetanserådgiver i AOF Østfold. Siden 2015 har hun vært sykmeldt på grunn av prolaps. Da hun i høst hadde vært sykmeldt i ett år, begynte hun å motta såkalte arbeidsavklaringspenger (AAP) fra Nav (se faktaboks).
- Det tar lang tid for meg å bli frisk igjen, mer enn et år. Men jeg kan ikke sette meg ned og grine, jeg vil tilbake på jobb igjen, sier Hege til HK-Nytt.

FØLER PRESSET. AAP utgjør 66 prosent av lønna og er en ytelse fra Nav. Hege sier at det er tøft å klare seg økonomisk, spesielt fordi hun er alene. Hun er fast bestemt på å komme tilbake til stillingen i AOF igjen. Men, en mislykket operasjon har ikke gjort situasjonen noe enklere. Hun står i helsekø i påvente av ny operasjon. Hun vet ikke når den vil finne sted.
- Jeg føler et lite press fra arbeidsgiver som lurer på når jeg kommer tilbake og hvor mye jeg eventuelt da kan jobbe. Men det presset gjør meg ikke noe raskere frisk, sier hun.

PLIKTER Å TILRETTELEGGE. De første tolv månedene du går sykmeldt, gir arbeidsmiljøloven deg et særskilt vern mot oppsigelse (se faktaboks). Men hva skjer etter at året har gått? Har ikke arbeidsgiver noe ansvar for d
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt