AddToAny

Avløseren som ble folkevalgt

Avløseren som ble folkevalgt
For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
Jeg kjenner jo ikke alles bakgrunn på Stortinget, men det er iallfall ganske mange økonomer, jurister og pr-rådgivere her. Og statsvitere. Folk her inne ligner for mye på hverandre, derfor er det viktig for meg å markere at jeg har en praktisk yrkesbakgrunn, sier Solfrid Lerbrekk fra Jæren.
26-åringen var Rogaland SVs toppkandidat før valget, og kom inn på utjevningsmandat. Bak seg legger hun årevis som tillitsvalgt for Industri Energi, og fire år som LOs ungdomssekretær i fylket. Nå har hun blitt medlem av arbeids- og sosialkomiteen, et midt i blinken-sted for henne.

FOR ARBEIDSFOLKET. Lerbrekk er i Finland på en av Nordisk råds parlamentarikersamlinger da vi får tak i henne. Der hvor felles politikk for de fem nordiske landene bestemmes. Mesteparten av intervjuet gjør vi over telefon i en lunsjpause, men vel tilbake i Norge dingler hun gjerne i klatreveggen til ære for fotografen. Hun har nemlig fått hybel et par skritt unna en av Oslos største klatrehaller.
Lerbrekk har ingen politisk erfaring å vise til utover å være partimedlem, og overraskelsen var derfor stor da telefonen fra valgkomiteen kom. Kunne hun tenke
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017
Amazon har åpnet opp en egen avkrok i sin digitale bokhandel, kalt «Retro Zone», der de i tillegg til t-skjorter og andre myke pakker også selger retro gaming-produkter.
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt