AddToAny

Svært godt fornøyd med service og overnattingsstedene

Norske turister har i de senere år Iagt mer penger i sommerferien her hjemme, men de fleste utenIandske turister har Iengre ferier og Iegger derfor igjen et høyere totaIbeIøp hos overnattings- og serveringssteder, attraksjoner og andre kommersieIIe aktører.
3 av 4 utenlandske turister vil oppleve natur på ferien i Norge, fjordene og fjellene topper listen over naturopplevelser. Dette er noen av funnene i Turistundersøkelsen sommer 2023 * fra Innovasjon Norge.
Utenlandske kommersielle gjestedøgn økte med 3 prosent i sommersesongen 2023, sammenlignet med 2019. Dermed er antall gjestedøgn i sommersesongen tilbake på et høyere nivå enn før pandemien. Det må også bemerkes at en stor del av overnattingene i Norge er ikke-kommersielle/ikke-registrerte. Sommeren 2023 overnattet en større andel av de utenlandske ferie- og fritidsreisende på campingplasser og hytter, og færre på hoteller og tilsvarende overnattingssteder. Antall gjestedøgn på campingplasser og hyttegrender økte med 14 og 33 prosent, mens gjestedøgn på hoteller gikk ned med 8 prosent. Likevel hadde hotellene de fleste overnattingene sommeren 2023; 61% av de norske og 51% av de utenlandske.

Amerikanere, asiater og briter legger igjen mest penger
Nordmenn bruker mer penger per døgn enn gjennomsnittsturisten fra utlandet. Derimot er oppholdstiden for utlendingene
Gå til mediet

Flere saker fra HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv

Anantara Mina AI Arab Ras AI Khaimah Resort har åpnet dørene i De forente arabiske emirater.
Fontanafredda er en anerkjent vinprodusent fra hjertet av Piemonte, men var opprinnelig jaktslottet til Kong Victor Emmanuele II av Sardinia, som senere ble det samlede Italias første konge.
De foreIøpige totaI-taIIene fra Benchmarking AIIiance viser vekst både på rombeIegg og rompris for årets fem første måneder.
All produksjon hos Domaine François Lurton er økologisk. Sulfitt brukes ikke før helt i slutten av produksjonen. - Vi betaler bøndene mer for å drive økologisk, sier François Lurton.
I mai var det verdenspremiere på Eau de Provence Rosé, en vin produsert av druer som høstes etter solnedgang.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt