AddToAny

Stress og insulinbehov

Stress og insulinbehov
Stress virker inn på blodsukkeret mitt, uten tvil. Og ditt?
På mandag skulle jeg reise til Oslo og holde et foredrag på en konferanse i klinisk helsepsykologi, foran omtrent 80 psykologer, inkludert presidenten i Norsk Psykologforening. Mannen min hadde vært syk i flere dager, og i helgen opererte jeg som taxisentral for de tre barna mine, som skulle på minihåndball, fotballcup og i bursdagsbesøk. Jeg måtte opp kl. 05.30 mandag morgen for å nå flyet og hadde brukt søndag kveld på å forberede foredraget.
Jeg blir ikke veldig nervøs av slike presentasjoner, men jeg blir spent og skjerpet. Jeg hadde sovet litt lite de siste dagene fordi det var mye å forberede, og lørdag morgen var for eksempel alle de tre guttene mine oppe og lysvåkne klokken 06.00.
Mandag morgen spiste jeg normal frokost, om enn noe tidligere enn vanlig, og satte vanlig mengde insulin til frokost. Før jeg var kommet til flyplassen, var blodsukkeret på vei rett opp, og det fortsatte hele dagen. Jeg satte mer insulin, byttet nål på pumpen og passet på at jeg hadde nok insulin i kroppen. Pumpen viste at jeg hadde flere enheter insulin i kroppen, noe som normalt skal holde ved et blodsukker på 17 mmol/l, som det da var. Men det virket som om kroppen bare ikke ville benytte seg av insulinet jeg hadde i kroppen. Først etter tolv timer - på kvelden - begynte insulinet å virke ordentlig (ute
Gå til mediet

Flere saker fra Diabetes

Har ditt lokal- eller fylkeslag fått nye tillitsvalgte etter årsmøtet? I så fall må du huske å sende inn navn på disse, slik at de får tilgang til «Min Side» og annen informasjon.
Diabetes 16.04.2018
I en jungel av kostholdsråd fra selvutnevnte kostholdseksperter, myndigheter, aviser og magasiner kan det virke komplisert å spise sunt. Men er det egentlig det?
Diabetes 16.04.2018
I Norge setter vi insulin tilnærmet gratis. I USA koster insulinet så mye at for noen står det mellom å dø eller sette seg i bunnløs gjeld. Småbarnsfaren Alec døde.
Diabetes 16.04.2018
17. mai starter fastemåneden ramadan. Spesialist i allmennmedisin Nadim Latif er krystallklar overfor sine muslimske pasienter med diabetes: Bruker du insulin, faster du ikke. Og det er helt i orden.
Diabetes 16.04.2018
Professor Valdemar Grill ved NTNU og St. Olavs Hospital i Trondheim er blitt tildelt Knud Lundbeck Award.
Diabetes 16.04.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt