AddToAny

Statsbudsjettet: Kulturpengene

Kultur-Norge får 19,9 milliarder kroner i regjeringas forslag til statsbudsjett.
19,9 milliarder er 30 prosent mer enn i fjor, og sånn sett en historisk økning. Men når vi trekker fra at NRK fra neste år skal finansieres med disse pengene, er det igjen 850 millioner i økning. Det er fortsatt en anstendig økning, ifølge regjeringa på 6,7 prosent.

Kultur som demokrati

Kunst og kultur som grunnlag for demokratiet er tungt vektlagt gjennom hele budsjettet, for eksempel i formuleringer som «Gjennom å vekke engasjement og legge til rette for meningsbrytninger og et mangfold av ytringer, kan økt tilgang til og bruk av kunst- og kultur- uttrykk bidra til dannelse og kritisk refleksjon.»

Det er også noen formuleringer som går igjen gjennom hele budsjettet, som at regjeringen vil legge til rette for at enkeltkunstnere og kulturinstitusjoner skal holde høy kvalitet og være verdsatt på sitt felt, både nasjonalt og internasjonalt. Regjerninga vil bidra til at kulturlivet skal fornye seg og «vise evne til omstilling gjennom innovasjon, kunstnerisk risiko og kunnskapsutvikling, som har internasjonal gjennomslagskraft og fremmer interkulturell forståelse.» Regjeringa er opptatt av at kunst og kultur skal være tilgjengelig for alle, og nå ut til flere gjennom å være relevant.

I pressemeldinga fra kulturdepartementet er flere hovedsatsingsområder nevnt:

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Ole Henrik Antonsen er låtskriver og produsent, og har vært tilknyttet studioene NewClear Sound og Waterfall. I tillegg er han redaktør i Musikkpraksis og lager podkasten «Bak spakene».
Musikkultur 26.05.2020
Har du spørsmål om kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere? I dag har Creo fått svar fra Arbeids- og sosialdepartementet på spørsmål de har stilt på vegne av medlemmene.
Musikkultur 26.05.2020
MIN MENING: Covid-19 har kledd av musikkbransjen lendekledet som dekket det lille vi trodde vi hadde igjen av integritet og stolthet, skriver Hans-Kristian Kjos Sørensen.
Musikkultur 25.05.2020
MIN MENING: Hele kunstlivet er en regnskog, der bittesmå og kjempestore aktører er uløselig sammenvevd. Du kan ikke legge hele Amazonas-elven i rør i noen måneder, og tro at det fortsatt vil finnes en regnskog der etterpå.
Musikkultur 22.05.2020
Regjeringen holder fast på ettårig støttegrunnlag i kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere. Det ble klart i går. Creo-leder Hans Ole Rian har allerede fått mange reaksjoner fra skuffede og sinte kunstnere.
Musikkultur 21.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt