AddToAny

Sprikende forventninger til de rødgrønne

Sprikende forventninger til de rødgrønne
Krisepakke til nødhjelp. Økt innsats for å løfte mennesker ut av fattigdom. Utdanning for sårbare barn. Likestilling og jenters rettigheter. Kamp mot ulikhet. Grønne jobber og klimasmart landbruk. Dette er noe av det norske hjelpeorganisasjoner mener en rødgrønn regjering må prioritere i utviklingspolitikken.
... Vi spurte sju organisasjoner om deres forventninger til en ny regjering og hvordan de mener nye bistandsmilliarder bør prioriteres? Av Jan Speed. Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp
- Vi forventer en regjering som prioriterer global rettferdighet, med fokus på kamp mot fattigdom, ulikhet og klimakrise. Tross klimakrise, pandemi og økte humanitære behov, var det lite fokus på global rettferdighet i valgkampen, men vi har tro på at en ny regjering vil bruke alle politiske verktøy for å løfte sårbare mennesker ut av fattigdom, øke klimafinansiering og ta internasjonal ledelse på skattekonvensjon.
- Tematisk ønsker vi økt innsats på bærekraftig matproduksjon, økt humanitær innsats, bedre helseberedskap og støtte til lokale organisasjoner. Det er også veldig viktig at denne regjeringen øker finansiering av klimatiltak i fattige land. Dette krever finansiering utenfor én-prosenten dersom Norge skal innfri Paris-avtalen.

Generalsekretær i Norsk Folkehjelp
- Vi har store forventninger til en ny regjering. Vi har over lengre tid vært kritisk til at den sittende regjeringen ikke har brukt utviklingspolitikken for å redusere ulikhet. En ny regjering må fokusere ikke bare på å bekjempe fattigdom, men også på å redusere ulikheter i samfunn og mellom samfunn. Det første de bør gjøre er å sikre lik t
Gå til mediet

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Norad, IKEA-stiftelsen og Ferd går sammen med USAs utviklingsbank, private stiftelser og partner-organisasjoner for å skape flere tusen småbedrifter og arbeidsplasser for syriske flykninger og lokalsamfunn i Jordan.
Bistandsaktuelt 16.10.2021
MENINGER: Lørdag 16. oktober markers verdens matvaredag.
Bistandsaktuelt 15.10.2021
Minst 32 mennesker er drept og 53 såret i den kraftige eksplosjonen i en sjiamuslimsk moské i byen Kandahar sør i Afghanistan, opplyser en lege til AFP.
Bistandsaktuelt 15.10.2021
De vokste opp med friheter foreldregenerasjonen bare kunne drømme om. Så kuppet generalene makten, igjen.
Bistandsaktuelt 15.10.2021
UTSYN: Telenor hadde ingen mulighet til å fortsette i Myanmar, men et salg til M1 Group er uanstendig når metadata kan bidra til at uskyldige blir fengslet eller drept.
Bistandsaktuelt 15.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt