Den norske tannlegeforenings Tidende
13.02.2020
165 Jeg har en pasient som skal tegne tannhelseforsikring, og som i den forbindelse ønsker at jeg skal slette deler av vedkommendes journal, slik at eksisterende behandlingsbehov ikke fremgår. Skal jeg gjøre som pasienten ber om?
Svar:
Les merNei, du kan ikke slette noe fra pasientens journal på dette grunnlaget. Reglene for sletting av journal følger av helsepersonelloven § 43.
Forutsetningen for at det skal være adgang til sletting etter § 43 er at det foreligger feilaktige eller misvisende opplysninger. Dette er alternative vilkår. I tillegg kreves det at opplysningene som ønskes slettet føles


































































































