AddToAny

Snever definisjon av forskning

Snever definisjon av forskning
I striden om SSBs forskningsavdeling trekker noen et skarpt skille mellom forskning og utredningsoppdrag. Det tyder på dårlig forståelse av den norske kunnskapssektoren, der de anvendte forskningsinstituttene har en sentral plass.
Striden om omorganiseringene i Statistisk sentralbyrå (SSB) handler i stor grad om hva en mener forskning skal være. De foreslåtte omorganiseringene innebar at 25 ansatte skulle flyttes fra forskningsavdelingen, basert på at de ikke hadde publisert artikler i de høyest rangerte vitenskapelige tidsskriftene. Forskerne hadde imidlertid levert viktige bidrag i form av prognoser og andre utredningsoppdrag for Finansdepartementet og andre oppdragsgivere.

INSTITUTTER. Enkelte universitetsansatte forskere i inn- og utland har uttrykt støtte til omorganiseringene, og går langt i å mene at forskningsavdelingen skal spisses i retning av vitenskapelig publisering i de beste tidsskriftene. Sist ut er Jonas Hjort ved Columbia University, som i Aftenposten 14. november skriver at de forskerne som er forsøkt omplassert produserer en type analyser som «ikke hører hjemme i en forskningsavdeling».
Dette vitner om dårlig f
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt