AddToAny

Slik var 2018 på Religioner.no

Slik var 2018 på Religioner.no
2018 er historie. Tradisjonen tro tar vi et tilbakeblikk på året som gikk slik det utspant seg her på Religioner.no.
Tekst av Hans Olav Arnesen. Foto av Irene Incerti-Théry

2018 var et år med flere store begivenheter som vi kommer til å merke følgene av i lang tid fremover. Ikke minst gjelder det naturligvis av en ny, autokefal kirke i Ukraina. Dette skjedde mot Moskvas vilje, og har ført til mellom Moskva-patriarken og patriarken i Konstantinopel (Istanbul). Alexander Tymczuk har fulgt denne utviklingen på Religioner.no.

Hvert kalenderår preges også av dødsfall. Blant dem som gikk bort i fjor var den britiske fysikeren Stephen Hawking, en berømt ateist som hevdet at det ikke var noe behov for Gud om man ønsket å forstå universet. For oss i Religioner.no var det imidlertid bortgangen til som gjorde størst inntrykk. Ved siden av å være en av Norges fremste figurative billedkunstnere var Sæther også gnostisk prest. Han gjorde en fremragende jobb med å presentere sitt trossamfunn i Uenighetens fellesskap-prosjektet, men fikk dessverre ikke oppleve å se dette materialet publisert i sin helhet før han gikk bort. Sæther kan du oppleve på side i UF-prosjektet. Han er dypt savnet av mange, også av oss i Religioner.no.

Heldigvis var det også noen gode nyheter i løpet av året. At, i samarbeid med, i historiske språkfag som sanskrit, Koran-arabisk og sumerisk. Dette er fag som er blitt lagt

Les mer

Flere saker fra Religioner.no

Ideologisk motivert vandalisme rammer statuer over store deler av den vestlige verden. I fjor ble underlig nok en statue av sagaskikkelsen Torfinn Karlsevne rammet. Var det en gjennomtenkt aksjon mot et symbol på tidlig europeisk imperialisme?
article_web Religioner.no 21.01.2019
Til tross for mange fremskritt i språkvitenskapen, er det grunnleggende spørsmålet om hva ordene betyr et område der gamle oversettelser ikke kan avvises.
article_web Religioner.no 21.01.2019
En nasjonal ukrainsk-ortodoks kirke er opprettet og mange ønsker å slutte seg til den. En ny lov har til hensikt å regulere denne prosessen og forhindre sammenstøt.
article_web Religioner.no 21.01.2019
Gjennom å inkludere filosofi som en samtalepartner i den bredere islam-diskursen, kan den bidra til å utfordre sementerte religiøse tankebaner.
article_web Religioner.no 18.01.2019
Engler er fascinerende skapninger som man finner forestillinger i alt fra eldgamle religioner i Midtøsten til moderne nyåndelighet. Men hva er egentlig engler?
article_web Religioner.no 13.01.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt