AddToAny

Slik var 2018 på Religioner.no

Slik var 2018 på Religioner.no
2018 er historie. Tradisjonen tro tar vi et tilbakeblikk på året som gikk slik det utspant seg her på Religioner.no.
Tekst av Hans Olav Arnesen. Foto av Irene Incerti-Théry

2018 var et år med flere store begivenheter som vi kommer til å merke følgene av i lang tid fremover. Ikke minst gjelder det naturligvis av en ny, autokefal kirke i Ukraina. Dette skjedde mot Moskvas vilje, og har ført til mellom Moskva-patriarken og patriarken i Konstantinopel (Istanbul). Alexander Tymczuk har fulgt denne utviklingen på Religioner.no.

Hvert kalenderår preges også av dødsfall. Blant dem som gikk bort i fjor var den britiske fysikeren Stephen Hawking, en berømt ateist som hevdet at det ikke var noe behov for Gud om man ønsket å forstå universet. For oss i Religioner.no var det imidlertid bortgangen til som gjorde størst inntrykk. Ved siden av å være en av Norges fremste figurative billedkunstnere var Sæther også gnostisk prest. Han gjorde en fremragende jobb med å presentere sitt trossamfunn i Uenighetens fellesskap-prosjektet, men fikk dessverre ikke oppleve å se dette materialet publisert i sin helhet før han gikk bort. Sæther kan du oppleve på side i UF-prosjektet. Han er dypt savnet av mange, også av oss i Religioner.no.

Heldigvis var det også noen gode nyheter i løpet av året. At, i samarbeid med, i historiske språkfag som sanskrit, Koran-arabisk og sumerisk. Dette er fag som er blitt lagt

Les mer

Flere saker fra Religioner.no

Det meste kan forsvares med religiøse argumenter. Selv byggingen av en mur mellom USA og Mexico.
article_web Religioner.no 12.03.2019
I februar åpnet Norges første buddhistiske kvinnertempel i Kristiansand.
article_web Religioner.no 19.02.2019
Hva er egentlig et kryptogram? Det kan du høre Alexandros Tsakos fra Universitet i Bergen fortelle om i denne videoen produsert av Religionsoraklene.
article_web Religioner.no 31.01.2019
Kan Donald Trump bli vår tids svar på den persiske storkongen Kyros? Det finnes dem som mener det, og håper at han vil bli mannen som sørger for at tempelet i Jerusalem gjenreises.
article_web Religioner.no 31.01.2019
Bibelen svarer på spørsmål naturvitenskapen ikke stiller, og naturvitenskapen svarer på spørsmål Bibelen ikke stiller, skriver Jon Romuld Håversen.
article_web Religioner.no 26.01.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt