AddToAny

Simen og Tord vil ha ei FRAMTID I OLJEN

Simen og Tord vil ha ei FRAMTID I OLJEN
Studentene styrer unna oljefagene. Ved Universitetet i Stavanger kom alle som søkte på bachelor i petroleumsteknologi inn. Det er første gang på 15 år. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig idé å starte opp nå, mener bedrifter som Aibel, Schlumberger og Westcon.
- Vet du hvilket spørsmål petroleumsingeniører stiller på toppen av karrierestigen? «Vil du ha en pose? »

Simen Berge Halvorsrød (22) kikker på klassekamerat Tord Wathne (20).

- Var det forresten deg jeg hørte den vitsen av?

- Ja, jeg tror det, sier Wathne. - Man må ha litt galgenhumor, sier Berge Halvorsrød.

De har akkurat gått i gang med bachelorstudier i petroleumsteknologi ved Universitetet i Stavanger. Sammen med 500 andre realister bruker de dagene på matematikk og fysikk. I begynnelsen er undervisningen felles. Etter hvert deler de seg opp og får mer fordypning innen retningen de har valgt. Det betyr mer oljerelaterte fag på timeplanen.- ALLE SIER JEG ER SPRØ. Wathne holder egentlig på med fagbrevet innen boring, og har jobbet offshore på Ekofisk og Eldfisk for Archer som lærling.VELGER MED HJERTET: Simen Berge Halvorsrød (t.v. ) og Tord Wathne har nettopp begynt på petroleumsteknologistudier på Universitetet i Stavanger. De håper markedet snur seg til de er ferdige.

For ett år siden ble imidlertid alle lærlingene permittert 50 prosent av tiden. Nå har han ikke vært offshore siden mai. Målet har imidlertid vært å ta ingeniørstudier på universitetet. I fjor høst meldte han seg opp til forkurs.

Det gjorde også CNC-oper
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt