Ren Mat
08.09.2020
En favorittdrue eller ølstil er trolig godt etablert hos mange av oss. Men vet du at det også finnes et hav av ulike sidervarianter? Her gir pommelier Thomas Digervold oss en introduksjon i de vanligste sidertypene i Norge slik at du kan finne en sider etter din smak.
I NORGE LAGES ofte sider på de samme eplesortene som vi spiser - søte dessertepler, som Aroma, Discovery og Gravenstein. I tillegg finner vi også spesielle siderepler, typisk fra England og Frankrike. Disse er bitre eller sure i smaken, men ved fermentering får vi frem de utroligste smaker. Norsk sider har på få år rukket å bli stort. Men det er foreløpig få økologiske sidere på markedet. Et godt tips er nykommerene Harding Sideri som har laget to knallgode sidere, Sprudlende Harding og Stille Harding, og Vill og Villig sider fra NeRø, i tillegg til Balhoms sidere, som alle finnes på Vinmonopolet. Noen produsenter plukker epler fra private hager, men faller utenom kategorien økologiske.
KLASSISK SIDER. Den klassiske Nordeuropeiske sideren er den vanligste i Norge. Her brukes kjente norske eplesorter som gir en sider med høy syrlighet, masse frisk aroma og en tørr avslutning. De lukter og smaker som et f
Gå til medietKLASSISK SIDER. Den klassiske Nordeuropeiske sideren er den vanligste i Norge. Her brukes kjente norske eplesorter som gir en sider med høy syrlighet, masse frisk aroma og en tørr avslutning. De lukter og smaker som et f