AddToAny

Siderens mange sider

Siderens mange sider
En favorittdrue eller ølstil er trolig godt etablert hos mange av oss. Men vet du at det også finnes et hav av ulike sidervarianter? Her gir pommelier Thomas Digervold oss en introduksjon i de vanligste sidertypene i Norge slik at du kan finne en sider etter din smak.
I NORGE LAGES ofte sider på de samme eplesortene som vi spiser - søte dessertepler, som Aroma, Discovery og Gravenstein. I tillegg finner vi også spesielle siderepler, typisk fra England og Frankrike. Disse er bitre eller sure i smaken, men ved fermentering får vi frem de utroligste smaker. Norsk sider har på få år rukket å bli stort. Men det er foreløpig få økologiske sidere på markedet. Et godt tips er nykommerene Harding Sideri som har laget to knallgode sidere, Sprudlende Harding og Stille Harding, og Vill og Villig sider fra NeRø, i tillegg til Balhoms sidere, som alle finnes på Vinmonopolet. Noen produsenter plukker epler fra private hager, men faller utenom kategorien økologiske.

KLASSISK SIDER. Den klassiske Nordeuropeiske sideren er den vanligste i Norge. Her brukes kjente norske eplesorter som gir en sider med høy syrlighet, masse frisk aroma og en tørr avslutning. De lukter og smaker som et f
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt