HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
12.09.2025
Fra i sommer har Scandic Hotels sluttet å inkludere frokost i romprisen for ferieog fritidsgjester, slik det er vanlig i de fleste markeder utenfor Norden.
Nå får gjestene mer fleksibilitet til å sette sammen sitt hotellopphold. Det er ikke alle som ønsker, eller har tid til, å spise en større frokost. Mange utenlandske gjester har også et litt mer avslappet forhold til frokosten enn de norske, de tar det heller igjen til lunsj. Da er det ikke logisk at en stor frokostbuffet skal være inkludert i romprisen. Buffeter gir mye svinn, med et frokostkonsept der gjestene selv velger å betale for frokost, kan hotellene redusere matsvinnet ytterligere.
Scandic er først ute med dette i Norden, de fleste andre hotellkjedene vil nok følge etter.
Her forteller Morten Malting, direktør for Food & Beverage i Scandic Hotels Norge, om det nye frokostkonseptet:
- Hvordan er tidsplanen for utrulling av
Gå til medietScandic er først ute med dette i Norden, de fleste andre hotellkjedene vil nok følge etter.
Her forteller Morten Malting, direktør for Food & Beverage i Scandic Hotels Norge, om det nye frokostkonseptet:
- Hvordan er tidsplanen for utrulling av


































































































