AddToAny

Satser på KI i Nord

Satser på KI i Nord
Helse Nord har som første regionale helseforetak vedtatt en strategi for å ta i bruk kunstig intelligens. Radiologi er blant fagområdene som skal først ut.
- I Helse Nord må vi være best på avstand, og vi må håndtere vår geografi med utstrakt bruk av teknologi, så derfor må vi bli gode på dette tidlig, sier administrerende direktør i Helse Nord Cecilie Daae til Hold Pusten.
Strategien de har vedtatt, strekker seg fra 2022 til 2025.
- Og det viktigste for meg er muligheten denne satsingen gir for å legge til rette for utvikling og klinisk bruk av kvalitetssikrede løsninger for kunstig intelligens, presiserer hun og legger til:
- Fokuset vårt er å forbedre kvaliteten på helsetjenestene og å effektivisere bruken av ressurser, og vi er optimistiske når det gjelder nytten kunstig intelligens vil få med hensyn til å understøtte den kliniske aktiviteten innenfor alle fagområder.
Hun understreker riktignok at noen fagområder står lenger fram i køen med tanke på å ta i bruk kunstig intelligens.
- Og radiologi er et av de fagområdene som man antar vil være nærmest å ta i bruk og nyttiggjøre seg av kunstig intelligens, sier Daae.

Brobygger
En sentral del i strategien for å innføre kunstig intelligens i Helse Nord er opprettelsen av Senter for pasientnær kunstig intelligens, SPKI.
- SPKI skal være en brobygger mellom den gode forskningen og klinikken, sier Karl Øyvind Mikalsen, daglig leder ved senteret, til Hold Pusten.
Han forteller at det de siste ti årene har vært et utstrakt samarbeidet mellom Universitetet i Tromsø og Universitetssykehuset Nord-Norge, og at det er blitt bygget opp et veldig sterkt miljø innenfor kunstig intelligens og helse.

- Men vi har ikke klart å få den gode forskningen over i klinisk bruk slik at den kommer helsepersonell og pasienter til gode, og det er dette gapet vi i SPKI skal jobbet med å tette, fortsetter Mikalsen.
- Vi skal bidra til at de riktige personene finner hverandre og slik være et
Gå til mediet

Flere saker fra Hold Pusten

Skal vi sette en pris på kunnskap, eller også bare sette mer pris på den?
Hold Pusten 25.10.2021
Helt siden tidlig på 2000-tallet har folk i Karasjok måttet reise i over tre timer for å få tatt røntgen.
Hold Pusten 25.10.2021
Analyser av MR-bilder etter elektrokonvulsiv terapi bidrar med nye brikker i puslespillet for å forstå hvordan og hvorfor terapiformen fungerer ved depresjon.
Hold Pusten 25.10.2021
Radforum er en del av NRF og består av radiografer fra høyskoler/universiteter og det kliniske miljøet. Vi brenner for faget, fagutvikling og innovasjon.
Hold Pusten 25.10.2021
Må se på risikofaktorer
Hold Pusten 25.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt