AddToAny

Salud er fortsatt på banen

- Vi er trygge på at vi vil kunne tilby UiO en god løsning, forsikrer Paul Weatherly administrerede direktør i Titanium Solution, selskapet som har overtatt ansvaret for det omstridte pasientjournalsystemet til Det odontologiske fakultet.
Å vurdere bruken av pasientjournalsystemet Salud var et av løftene dekanatet ved Det odontologiske fakultet kom med i valgkampen høsten 2020.

Førsteamanuensis Odd Carsten Koldsland, lederen for arbeidsgruppen som fikk i oppdrag å vurdere ulike datasystemer, presiserte i et intervju med Uniforum i juni at det til tross for stor misnøye med systemet ikke er utelukket at fakultetet går videre med Salud.

- Vi kan velge å gå videre med Salud dersom det viser seg at det er dette systemet som best dekker våre behov, uttalte Koldsland.

- Vi har behov for mer enn et tradisjonelt pasientjournalsystem. Fakultetet trenger et system som også er egnet for lagring og administrasjon av forskningsdata og for undervisning og oppfølging av studenter, påpekte han i intervjuet.

Prodekan Hans Jacob Rønold trakk også fram behovet for et system som er tilpasset norske lover og regler og som kan integreres mot offentlige registre og helsedatasystemer.

Usikker på hva som nå vil skje

For Uniforum har det imidlertid vært vanskelig å finne noen ved Det odontologiske fakultet som vil stå fram å forsvare Salud,

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Per Morten Sandset fra Universitetet i Oslo er oppnevnt som ny leder av HelseOmsorg21-rådet. Medisinprofessoren er i dag viserektor for forskning og innovasjon.
Uniforum 03.12.2021
Det skal bli mer bruk av hjemmekontor der det er mulig og påbud om munnbind når det ikke er mulig å holde avstand. Disse tiltakene ble satt i verk i Oslo og omegn fra midnatt og gjelder også på Universitetet i Oslo.
Uniforum 03.12.2021
De praktiske aspektene ved et bærekraftsenter må naturligvis utredes grundig. Det vil imidlertid være svært uheldig for UiOs tverrfaglige satsning på dette feltet om dette legges på is.
Uniforum 03.12.2021
UiOs studentundersøkelse, lagt frem denne uken, viser at studentene trosset økt stress og dårligere arbeidsforhold under den første nedstengingen.
Uniforum 03.12.2021
- Det er faktisk helt ubegripelig for meg at de velger et sånt navn.
Uniforum 03.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt