AddToAny

Resultatfokus, ikke pengefokus

UTSYN: Det må være mer fokus på resultater i bistanden. En resultatportal vil forhåpentligvis få stor betydning for både debatten og den overordnede strategiske tilnærmingen til utvikling.
Det er ingen overdrivelse å si at Norge er blant verdens mest generøse land. Én prosent av vår brutto nasjonalinntekt (BNI) brukes på utviklingshjelp hvert eneste år. Dette har stortingsflertallet bestemt. Norge overoppfyller altså FNs målsetting om at land skal bruke 0,7 prosent av BNI på utvikling, måltallet de fleste andre land vi liker å sammenligne oss med forholder seg til.

Hvis vi ser på BNI per innbygger, er nordmenn med god margin de i verden som gir mest. Likevel er hver eneste høring på Stortinget om utviklingspolitikk en lang klagesang om alle de gode formål som ikke får penger, eller som ikke får nok penger.

Ikke utømmelig kilde

I år ba Redd Barna Stortinget om å doble utviklingshjelpen til to prosent av BNI, hvorav én prosent skulle gå til klimabistand. Man kan bare forestille seg de ville protest

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Nylig var et titall statsansatte fra Argentina, Mexico og Costa Rica i Norge for å lære av Norges arbeid med likestilling og kvinners deltakelse i arbeidsmarkedet.
Bistandsaktuelt 05.12.2019
Kjersti Fløgstad er ansatt som ny direktør ved Nobels Fredssenter.
Bistandsaktuelt 05.12.2019
MENINGER: En ny rapport peker på hvordan alkohol begrenser kvinner og barns rettigheter og muligheter i land i Sør. Derfor har vi et juleønske til Oljefondet.
Bistandsaktuelt 05.12.2019
UTSYN: En teori om utvikling og vekst som kan føres tilbake til Englands oppbygning av ulltekstil-industrien på 1400-tallet er i ferd med å gjøre comeback. Det er på tide.
Bistandsaktuelt 05.12.2019
- Hvis en leder for et hjelpeprogram har bygd trapper opp til toalettene, bør vedkommende kunne få sparken. Det mener Jan Egeland i Flyktninghjelpen. Men han er optimist på vegne av de med funksjonsnedsettelser.
Bistandsaktuelt 04.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt