AddToAny

Rekordmange anleggsbesøk i 2017

Rekordmange anleggsbesøk i 2017
De 14 regionale verneombudene for anleggsbransjen hadde et travelt år i fjor. 3562 anleggsplasser fikk besøk. Av dem ble 111 stanset på grunn av umiddelbar fare for liv og helse.
De regionale verneombudene (RVO) i anleggsbransjen har eksistert siden 1981, i samspann med med RVOene for byggebransjen. Jobben er å bidra til økt sikkerhet og bedre arbeidsmiljø for arbeidstakere i bygge- og anleggsbransjen.

111 stans

I fjor hadde RVOene i anlegg hendene fulle. De var på 3562 anleggsbesøk, det høyeste tallet de har hatt noen gang, viser årsrapporten for RVOene i bygge- og anleggsbransjen for 2017.

På 111 steder måtte anleggs-RVOene stanse arbeidet umiddelbart. Det har vært mange grunner til å stanse arbeidet, men høyest på lista er manglende adkomst/rømningsvei, med 18 stans. 13 stans var på grunn av manglende avstiving av grøfter og personsikring, og 123 stans var på grunn av manglende nødstopp.

1956 registrerte mangler

Under avvik topper manglende HMS-kort listen, med 373 registrerte avvik. RVOene melder om høyt avvik på tilgang på personalrom. I 2017 var det registrering på 230 tilfeller, noe som er en økning på 95 fra 2016. Manglende risikovurdering havnet på 154 tilfeller, som er en nedgang på 48 fra året før.

Rapportene fra RVO-ene viser at det fortsatt er de mindre virksomhetene som har størst forbedringspotensiale. RVOene melder om at de ser forbedringer hos små virksomheter som har vært inne på større prosj

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

Steinstøv utgjør en av de største helserisikoene for byggeog anleggsarbeidere. Nå står det eneste faget der det blir undervist i tematikken i fare for å bli lagt ned.
Arbeidsmanden 23.03.2024
LO krevde en sliterordning for dem som ikke klarer å jobbe til normal-aldersgrensa, for å stille seg bak pensjonsforliket.
Arbeidsmanden 23.03.2024
Boligrenta til LOfavør kan og må bli bedre. En medlemsmasse på over 1 million medlemmer er en stor styrke som burde gi bedre rentefordeler.
Arbeidsmanden 23.03.2024
800 flyplassvektere kan bli erstattet av servicemedarbeidere uten relevant utdanning hvis loven endres. Arbeidsmandsforbundet frykter for sikkerheten.
Arbeidsmanden 23.03.2024
På Ofotbanen fraktes blant annet malm fra Kiruna i Sverige til havna i Narvik. To ganger i løpet av kort tid har toget sporet av, og transporten stoppet opp i flere måneder.
Arbeidsmanden 23.03.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt