AddToAny

Regjeringsplattformen: - I realiteten en videreføring av politireformen

Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, er fornøyd med retningen den nye regjeringen ønsker for politiet. Peter Frølich (H) og Per Willy Amundsen (Frp) ser lite nytt, og mener regjeringen i realiteten viderefører politireformen.
I forrige uke la regjeringen fram den nye regjeringsplattformen de skal styre etter. Her skrev de blant annet at de vil opprette 20 nye tjenestesteder, ha en gjennomgang av Politidirektoratet og evaluere effektene av nærpolitireformen.

Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, forteller at de er fornøyd med mye av det den nye regjeringen sier de vil gjøre når det gjelder politiet.

- Vi er veldig klare på at man må ha et lokalt forankret politi med en god hverdagsberedskap, og være til stede i by og land. Det er stort fokus på grunnbemanningen i norsk politi, og å ha nok politi til å opprettholde den tilliten vi er avhengige av, sier Bolstad.

Når det gjelder de 20 nye tjenestestedene den nye regjeringen vil åpne, presiserer Bolstad at de mener det er viktig at de tjenestestedene man har i dag også blir ressurssatt i henhold til intensjonen, da den forrige regjeringen la ned 120 lensmannskontor.

Vi skylder Politiet en enorm takk for innsatsen!

- Det går ikke an å komme utenom at det var et sterkt behov for en politireform

Først sentr

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Justisminister Emilie Enger Mehls mål er å løse og fylle rollen med verdighet og respekt. - Jeg ønsker å være en justisminister som både lytter til folk og gjør gode avveininger, sier hun.
Politiforum 04.12.2021
Kaare Songstad, Johan Brekke og Nils Kristian Moe fikk forlenget åremålene sine i statsråd i dag.
Politiforum 03.12.2021
Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, forteller at flere politidistrikt venter på å få sin andel av de 400 faste koronastillingene, selv om POD sier at midlene allerede er fordelt.
Politiforum 02.12.2021
42 av landets ordførere er misfornøyde med politikontakt-ordningen, og ønsker mer forebygging og flere politifolk i kommunen.
Politiforum 01.12.2021
Dette beltet er behagelig, snilt med korsryggen og holder godt på utstyret - rett og slett et belte du kan ha på hele dagen.
Politiforum 01.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt