AddToAny

Regjeringens usolidariske bistandskutt

Når vi nå befinner oss i en svært usikker og uforutsigbar tid, er det ikke tiden for å kutte i bistand. Et slikt usolidarisk kutt så du aldri i Solberg-regjeringen, skriver Arina Aamir i Oslo Høyres kvinneforum.
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Styremedlem i Oslo Høyres kvinneforum og medlem av Unge Høyre

I en tid hvor et land i Europa er i krig, sivile dør, mennesker sliter og hundretusener flykter, har regjeringen med Jonas Gahr Støre i spissen valgt å kutte i bistandsbudsjettet. Nå har til og med FN-sjefen sagt at han er «urolig» for disse bistandskuttene, og da bør det virkelig ringe en alarm i hjertene til regjeringen. Hvor blir det av solidariteten og medmenneskeligheten? Gjelder den kun innenfor våre landegrenser?

Det gjør meg vondt å se at Støre-regjeringen gang på gang velger å nedprioritere de menneskene som trenger det aller mest. De jentene som har mistet sin skolegang, og de guttene som blir satt til å gjøre barnearbeid. Det gjelder også de mange

Les mer

Flere saker fra Panorama Nyheter

Fødselstallene synker i Afrika, og befolkningsveksten går nå langt saktere enn tidligere antatt. - Vi har undervurdert hva som er i ferd med å skje når det gjelder fødselsrate i Afrika, sier Jose Rimon ved Johns Hopkins.
Panorama Nyheter 30.05.2023
Ukjente gjerningsmenn har drept to tollere, en politimann og en sivil i et angrep ved en sikkerhetspost i Nord-Kamerun natt til tirsdag, ifølge militærkilder.
Panorama Nyheter 30.05.2023
El Salvadors tidligere president Mauricio Funes er i en domstol dømt in absentia til 14 års fengsel for tjenestesvikt og koblinger til kriminelle grupper.
Panorama Nyheter 30.05.2023
Den humanitære våpenhvilen i Sudan - som er brutt en rekke ganger av de stridende partene - er forlenget med fem dager, opplyser USA og Saudi-Arabia.
Panorama Nyheter 30.05.2023
FNs spesialrapportør: - At rettighetsaktivister undertrykkes, er et tegn på deres suksess Over 400 menneskerettighetsaktivister ble drept i verden i fjor. Mange av dem kjempet for å virkeliggjøre FNs bærekraftsmål.
Panorama Nyheter 30.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt