AddToAny

Regenerativ jord og lykkelige dyr

Regenerativ jord og lykkelige dyr
Plogen står nedstøvet på låven, jorda pleies med regenerative metoder og grisene løper fritt på stranda. På Nedre Skinnes gård er det smil og latter, lykkelige griser, sauer og folk.
ENERGIEN BOBLER over hos Live Svalastog Skinnes, mens Kristoffer Svalastog Skinnes er litt mer knyttet til jorda. Begge har et stort engasjement for det de driver med og har hårete mål for å bli best i verden på dyrevelferd, klima og sosiale medier. Den siste delen er det Live som står for, gjennom egen gårdsblogg blant annet. Kristoffer må bare finne seg i å stoppe i arbeidet både titt og ofte for å posere for Live. Faktisk har han blitt litt bitt av basillen selv, og kommer stadig med forslag til hva Live kan ta bilde av.
For Kristoffer er opptatt av å lære andre om den veien de selv har gått, fra seksti år med konvensjonell dyrking av korn og potet på gården og med det ei utarma jord, til nå å satse på regenerativt jordbruk og biodynamisk dyrking.
- Vi ønsker å tenke langsiktig slik at jorda blir verdifull og fruktbar for kommende generasjoner også, derfor dyrker vi nå korn og gress med regenerative metoder, sier Kristoffer. Han tror dette er fremtidas driftsform. Fortsetter vi som før, er matjorda vår brukt opp i løpet av de seksti neste årene. Nylig ble han inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft, der har han mulighet til å inspirere og lære andre bønder om hvordan de gjør det på Nedre Skinnes. I tillegg til gjennom Lives blogg da, så klart.

GÅRDEN LIGGER idyllisk til ved Krøderfjorden, og nede på stranda kryr det av griser. De flokker seg rundt oss når vi skal ta bilder, og selv om de er skikkelig søte, er de ganske så nysgjerrige. Den som står for lenge stille, blir dyttet, na
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt