AddToAny

Politikk og støy

Politikk og støy
Din Hørsel har stilt de politiske partiene* som i dag er representert på Stortinget tre spørsmål om hvordan vi best kan forebygge hørselsskader forårsaket av helsefarlig støy.
Hvordan vil ditt parti bidra til å redusere støyskader blant barn og unge, og hvilke tiltak kan/bør settes inn?

Arbeiderpartiet
Vi deler HLFs bekymring knyttet til hvordan hørsel som helseutfordring følges opp. Vi må ha høyere bevissthet om dette i forebyggingsarbeidet, og ved å redusere skadelig støy. Utfordringene er mange og sammensatte. Vi må ta innover oss at den økende andelen eldre fordrer tilrettelegging for svekket hørsel i møte med det offentlige. Vi ser også at mange unge blir utsatt for langvarig støypåvirkning som kan skade hørselen, noe som er et økende helseproblem. Derfor støtter Arbeiderpartiet behovet for en helhetlig nasjonal hørselsplan.

Forebygging av sansetap er en del av det generelle folkehelsearbeidet gjennom arbeidet med støyreduksjon, og forhindring av skader og ulykker. Høyre jobber for å redusere støyskader på mange områder. Så vi har et nasjonalt mål om at s
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

Geir Lippestad, advokat og tidligere generalsekretær i HLF, kjøper konsulentselskapet Universell Utforming AS.
Din Hørsel 03.06.2020
Rockeartist Ida Maria Børli Sivertsen har alltid elsket musikk på røft lydnivå. Nå må hun betale regningen.
Din Hørsel 03.06.2020
I siste nummer av Din Hørsel var det på debattsidene viktige artikler om og for eldre. Jeg er enig med han som skrev om eldre medlemmer, det kan virke som om vi er glemt.
Din Hørsel 03.06.2020
Ingen andre forskere vet så mye om norsk hørsel som Bo Engdahl, og han deler villig sin kunnskap med resten av verden. Men er det mulig å få denne mannen til å forsnakke seg?
Din Hørsel 03.06.2020
I Din Hørsel nummer 1-2020 skriver Osvald Iversen: "TV-selskapene må instrueres". I nummer 2-2020 skriver Gunnar Bernhoft Mathisen: "Ikke glem oss eldre" og Tom Liljeroth "Støy".
Din Hørsel 03.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt