AddToAny

Politikere bekjente likestillingssvik

Én politiker skammet seg. Og én innrømmet at hun ikke visste nok da hun var med på å stemme ned å ta funksjonshemmedes menneskerettigheter inn i norsk lov.
Nær sagt hele feltet av funksjonshemmedes organisasjoner sto som vertskap for å debattere brukerstyrt personlig assistanse (BPA), likestilling og menneskerettigheter for funksjonshemmede på Arendalsuka.

Og ikke minst: Om FN-refsen til Norge for ikke å følge opp CRPD - FN-konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne.

Men det det var langt fra folk flest som hadde møtt opp for å høre.

I salen satt rundt femti tilhørere som stort sett kom fra en av organisasjonene eller et av partiene som satt i panelet.

- Problemet i Norge er ikke de som sitter her i dag og er på Arendalsuka. Problemet er de som aldri fikk hjelpemiddelet sitt, de som ikke fikk BPA, de som er hjemme. Det er ikke gjennomsnittet som er her - det er eliten, konstaterer leder i Handikapforbundet, Tove Linnea Brandvik

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

NTB:) Folk slenger fra seg elsparkesykler midt på fortauet der folk skal gå. Dette er til hinder og fare for både synshemmede og bevegelseshemmede.
Handikapnytt 16.09.2019
Nav tok grep for å kutte saksbehandlingstiden. I stedet har ventetiden økt - for noen saksområder med opptil opptil 59 prosent.
Handikapnytt 16.09.2019
NTB:) En person med omfattende bistandsbehov ble i fjor vinter sittende på do i tre og en halv time i en omsorgsbolig på Gjøvik, skriver Oppland Arbeiderblad.
Handikapnytt 14.09.2019
Et forslag til ny formålsparagraf i plan- og bygningsloven signaliserer en holdning til funksjonshemmede som annenrangs innbyggere, mener Norges Handikapforbund.
Handikapnytt 13.09.2019
NTB-Gunnhild Hokholt Bjerve:) Rødt vil bruke forhandlingene med de rødgrønne til å sikre en miljøpolitikk som tar mer hensyn til vanlige arbeidsfolk, ifølge Oslo-leder Siavash Mobasheri.
Handikapnytt 12.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt