AddToAny

Pål på nye eventyr

Pål på nye eventyr
Pål Henriksen Spjelkavik bråstartet inn i jobben som LOs nye ungdomsrådgiver. Svømmetalentet med kallenavnet «Bader'n» satset på idretten. AUF og politikken fikk vente. Nå er han tilbake.
Klokka viser 06.45 10. juni. Pål Henriksen Spjelkavik er på plass i TV2s frokoststudio og er i gang med sin første arbeidsdag. Tema er LOs sommerpatrulje. Få timer senere ønskes han velkommen i Folkets Hus i Oslo. Deretter kommer hele det sentrale ungdomsutvalget til hovedstaden.TRØNDER. Spjelkavik forlater et Folkets Hus til fordel for et annet. I snaue tre år har Pål Henriksen Spjelkavik vært LOs ungdomssekretær i Trondheim, med kontor i Folkets Hus i trøndernes hovedstad.

- Jeg gleder meg, men jeg kommer til å savne byen og folka.

Han er full av tanker, ideer og planer framover. Det første som står på planen er som sagt LOs sommerpatrulje. Den nye ungdomsrådgiveren vil snu litt på flisa i år.

- Vi skal gjøre det til en glad-patrulje. Ikke bare vise fram de dårlige eksemplene, men de gode arbeidsgiverne der ungdommer har arbeidskontrakt, er organisert, får lønna de skal ha, og har gode arbeidsgivere.

Han bobler av iver og er nesten på vei allerede. Han har det travelt, ingen tid å miste.

- Vi må få tak de 48 prosenta'n uorganiserte.ARBEIDERBEVEGELSEN. Det kan sies å ligge i slekta. Pål Henriksen Spjelkaviks besteforeldre - på begge sider - var Arbeiderpartifolk og LO-medlemmer. Foreldrene møttes i AUF. Storesøster Ida meldte seg inn i AUF som 15-åring, og dro med seg den litt for unge Pål, som enda ikke var fylt 13. Politiske diskusjoner var en del av mattradisjonene rundt bor
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt