AddToAny

OPTIKEREN ER EN KUNNSKAPSMEDARBEIDER

OPTIKEREN ER EN KUNNSKAPSMEDARBEIDER
Et selskap er i virkeligheten menneskene som jobber der - deres kunnskaper, evner og ikke minst deres relasjoner.
Da er det viktig å ta inn over seg at de gamle ideene om medarbeiderlojalitet ikke gjelder lenger. Kunnskapen er bærbar, og bruken er ikke begrenset til et smalt spesialfelt eller en bransje. På en måte er kunnskapsarbeidere mer å regne som uavhengige kontraktører enn som ansatte. De verdsetter sin kunnskap og kompetanse og anerkjennelsen som følger med, i like stor grad som, om ikke mer enn, jobbene sine. De forventer god kompensasjon for arbeidet sitt og insisterer på en mye større grad av autonomi, selvledelse og respekt. De responderer bedre på prestasjonsstandarder knyttet til egen ekspertise enn på disiplin og krav som pålegges ved tradisjonell ledelse.

Selv fikk jeg kjenne på hva det vil si å lede en kunnskapsorganisasjon på slutten av 1980-tallet. Det ble en langt større overgang enn jeg hadde trodd med solid bakgrunn fra ledelse i handels- og industriselskaper. Lærekurven ble bratt og spennende. Etter det har utvikling og lederskap av kunnskapsarbeidere vært et område jeg har hatt stor interesse av å utforske. De fleste organisasjoner beveger seg i retning kunnskapsorganisasjoner. Innslaget av kunnskap som styrende ressurs er stadig økende, og den som veier tyngst ved
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

Ikke alle optikere ønsker å være en del av en større kjede, men alle ønsker gode betingelser.
Optikeren 06.09.2021
EU har vedtatt et nytt regelverk for medisinsk utstyr (MDR) inkludert briller og kontaktlinser. Alle typer kontaktlinser klassifiseres nå som medisinsk utstyr.
Optikeren 06.09.2021
Nedsatt syn er en vanlig følgetilstand for barn med Downs syndrom. Hvordan påvirker det lek med andre barn, og hva bør optikere er oppmerksomme på for denne pasientgruppen?
Optikeren 06.09.2021
Den store gleden pasientene viste etter vellykket synskorrigering, motiverte optiker Bjørn Gjerdrum til å ta doktorgrad innen refraktiv kirurgi.
Optikeren 06.09.2021
FNs generalforsamling har gjort et historisk vedtak som forplikter medlemslandene til å gi verdens befolkning synshjelp.
Optikeren 06.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt