Kjøttbransjen
17.03.2022
Gjennom en felles bransjeretningslinje for beste praksis, har hele kjøttbransjen gått sammen om en felles standard for å sikre mattryggheten for kjøtt og tolke regelverket likt. Den ti år gamle retningslinjen, som er anerkjent av Mattilsynet, har nå fått en oppgradering.
Hensikten med bransjeretningslinjen er å sikre god hygienisk kvalitet på råvaren ved slakting av storfe, sau og gris, slik at risikoen for å bli syk av å spise kjøtt reduseres. Retningslinjen inngår i kvalitetssystemet for bedriften. Det er frivillig å delta for slakterier og foredlingsbedrifter. Pr. nå har 13 KLF-bedrifter og alle Nortura-anleggene undertegnet avtalen, og det oppfordres til deltagelse for flere KLF-bedrifter. Ta kontakt med KLF eller Animalia dersom bedriften ønsker å delta.
Bedømme skitne dyr
Retningslinjen beskriver en felles håndtering av skitne slaktedyr. Ved avliving av storfe, bedømmes dyret etter reinheten. Dyr som har reine huder ved slakting, er enklere å slakt
Gå til medietBedømme skitne dyr
Retningslinjen beskriver en felles håndtering av skitne slaktedyr. Ved avliving av storfe, bedømmes dyret etter reinheten. Dyr som har reine huder ved slakting, er enklere å slakt