AddToAny

Nyttig bok om aksjonsforskningens muligheter i barnehagen

Nyttig bok om aksjonsforskningens muligheter i barnehagen
Barnehagen i Norge og barnehagelærerne som arbeider der, har bestandig vært opptatt av kvalitet og av å utvikle barnehagen til det beste for barn og foreldre.
Derfor er det alltid kjærkomment med nye bøker som retter oppmerksomheten nettopp mot hvordan barnehagene kan arbeide med å bedre praksis. Denne boka sikter mot å gjøre dette, og etter min mening lykkes den på en bra måte.
Det merkes at bokas redaktør, som også er hovedforfatter, er en erfaren forsker og skribent. Kjell Aage Gotvassli er eneforfatter eller medforfatter på seks av bokas ni kapitler. De andre forfatterne er Per Tore Granrusten, Torill Moe, Kari Hoås Moen, Ynge Skjæveland og Berit Irene Vannebo, alle akademikere med tilknytninger til universiteter og høyskoler med barnehagelærerutdanning. Boka er strukturert som en antologi med selvstendige kapitler og egne referanselister. Det framgår ikke hvorfor akkurat denne strukturen er valgt, men fordi de ulike kapitlene bygger på hverandre på en god måte og forfatterne også henviser til det som er skrevet i de tidligere kapitlene, får boka likevel et helhetlig preg. Noe som bidrar til dette helhetlige preget, er at hvert kapittel er skrevet over samme mal: en god innledning med et klart formål, gode underkapitler som hjelper leseren til å orientere seg, og en avslutning som trekker linjene tilbake til kapittelets formål.
Språket er godt, og motebegrepene «i forhold til» (som betyr «sammenlignet med»), «målsettinger» (som ikke betyr selve målet, men prosessen med å sette mål) og «fokus» forekommer ikke sjenerende ofte. Men slike små skjønnhetsfeil burde forlaget likevel ha oppdaget, selv om det ikke på noen måte ødelegger helhetsinntrykket. Forfatterne bør også forsøke å benytte en annen benevnelse av de ansatte i barnehagen enn «de voksne». Dette er en dårlig yrkesbetegnelse. Referansene er jevnt over gode og presise, selv om jeg savner bruk av fornavn enkelte steder der det refereres til forfattere i teksten, og det kunne også være en hjelp dersom det oftere ble oppgitt sidetall i henvisningene. Dette gjøres ikke gjennomført.

BOKA ER TODELT. I første halvdel presenteres teori om aksjonsforskning, mens det i den andre delen er praktiske eksempler fra aksjonsforskn
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Fontene forskning

Temaet for denne artikkelen er enslige mindreåriges overgang til voksenlivet. Artikkelen bygger på kvalitative intervjuer med 39 enslige mindreårige.
Fontene forskning 16.09.2020
Siri Søftestad er sosionom med PhD.
Fontene forskning 11.06.2020
Innvandrerforeldres frykt skyldes ikke bare barnevernet selv. Den springer ut av deres oppfatning av hele velferdsstaten og det norske synet på barn og barndom, mener forsker Memory Jayne Tembo.
Fontene forskning 11.06.2020
Våren 2020 har vi alle erfart en mye mer digital hverdag enn vanlig. Hvordan påvirker den oss alle, og hvordan oppleves den for ulike grupper i samfunnet?
Fontene forskning 11.06.2020
I artikkelen belyser jeg hvilke erfaringer mødre med migrasjonsbakgrunn har med å samarbeide med barnehager, skoler, SFO og organiserte fritidsaktiviteter, som i økende grad kommuniserer digitalt. Jeg har utført kvalitative intervjuer med seksten mødre. Mødrene opplever at de bruker mye tid på nett for å følge opp barnas utdanning og aktiviteter.
Fontene forskning 11.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt