AddToAny

NYTT PRODUKSJONSKJØKKEN PÅ HARALDSPLASS

NYTT PRODUKSJONSKJØKKEN PÅ HARALDSPLASS
Nå kan pasientene ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen selv velge hva de skal spise til middag. Maten er laget fra grunnen av og er spesielt tilpasset pasientenes ernæringsbehov. - Det har vært utrolig spennende å få være med på et slikt prosjekt fra tegnebrett til ferdig produksjonskjøkken, sier kjøkkensjef Kent Eivind Vorland.
Det nye matkonseptet ble kunngjort under åpningen av sykehusets produksjonskjøkken 18. november, og det er en ytterligere satsing på helhetlig behandling ved sykehuset. - Når vi vet at den underernærte pasienten gjerne har tre ganger så lang liggetid som en velnært pasient, er det viktig å ha fokus på ernæring som en del av behandlingen, sier adm. direktør Kjerstin Fyllingen i en pressemelding. Kjøkkensjef Kent Eivind Vorland håper valgfriheten vil øke appetitten til pasientene.
- Med det nye matkonseptet kan pasientene selv velge hva de skal spise ut fra en 7-retters meny.
Pasientene kan nå velge mellom røkt to
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

God folkehelse er ikke bare en verdi i seg selv - det er samfunnets viktigste beredskap. Når kriser rammer, står en befolkning med god fysisk og psykisk helse stødigere.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
En ny undersøkelse fra facility management-selskapet Toma viser at 2 av 10 nordmenn ofte kaster mat hjemme.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Det var mye som sto på programmet da Kost- og ernæringsforbundets fylkesledere og landsstyret hadde sin årlige samling i september. I år var den lagt til Oslo.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Hvem har egentlig ansvaret når maten skal sendes ut til hjemmeboende? Mange kommuner bruker frivillige og private biler, andre har egne sjåfører og kjøretøy. Mattilsynet minner om at reglene for matsikkerhet er de samme, uansett hvem som leverer.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Middag levert hjem kan være en hjelp på veien for å bidra til at eldre klarer seg selv, og i Lillestrøm kommune er dette en lavterskel-tjeneste som ikke krever vedtak fra kommunen.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt