AddToAny

Ny nettside gir innblikk i jødedommen

Ny nettside gir innblikk i jødedommen
Vi håper at jødedommen.no kan opplyse om og vekke interesse for jødedommen, samt være en viktig ressurs i bekjempelsen av antisemittisme. Skrevet av Lise Husebø, redaktør i Jødedommen.no.
Regjeringens handlingsplan mot antisemittisme ble lansert i 2016, og «Informasjonstiltaket mot antisemittisme» ble lansert, med tilskudd fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og drives av Det Mosaiske Trossamfund. Prosjektets langsiktige mål er å bidra til å redusere forekomsten av antisemittisme i Norge, og øke kunnskapen i Norge om jøder og jødedom.

I forbindelse med den årlige minnemarkeringen på Akershuskaia av den internasjonale holocaustdagen 27. Januar 2015 slo daværende kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner fast at bekjempelse av antisemittisme er storsamfunnets ansvar, og er et større problem for storsamfunnet enn det er for den lille jødiske minoriteten i Norge. Ifølge Holocaust senterets undersøkelse av den norske befol

Les mer

Flere saker fra Religioner.no

Det er en nokså utbredt forestilling om at det såkalte Juleevangeliet i evangeliet etter Lukas er en fin, men svært lite troverdig fortelling. Oddvar Søvik er uenig.
article_web Religioner.no 18.12.2018
For de fleste ortodokse ukrainere er forbindelsen til Moskva nå endelig brutt.
article_web Religioner.no 16.12.2018
Hvordan forholder Den norske kirke, Den nordisk-katolske kirke, Den gresk-ortodokse kirke og gnostikere seg til julehøytiden?
article_web Religioner.no 10.12.2018
Svaret er nei. Både de hebraiske og de greske håndskriftene som de bibelske forfatterne selv brukte er gått tapt. Skrevet av Vemund Blomkvist, Førstelektor ved UiO.
article_web Religioner.no 26.11.2018
Hvordan kan det ha seg at MF og PHI har klart det UiO ikke har fått til: Å tilby studier i sentrale, klassiske språk som sanskrit, sumerisk og klassisk arabisk? - Det handler mest om vilje, sier rektor Vidar Haanes.
article_web Religioner.no 22.11.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt