AddToAny

Ny nettside gir innblikk i jødedommen

Ny nettside gir innblikk i jødedommen
Vi håper at jødedommen.no kan opplyse om og vekke interesse for jødedommen, samt være en viktig ressurs i bekjempelsen av antisemittisme. Skrevet av Lise Husebø, redaktør i Jødedommen.no.
Regjeringens handlingsplan mot antisemittisme ble lansert i 2016, og «Informasjonstiltaket mot antisemittisme» ble lansert, med tilskudd fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og drives av Det Mosaiske Trossamfund. Prosjektets langsiktige mål er å bidra til å redusere forekomsten av antisemittisme i Norge, og øke kunnskapen i Norge om jøder og jødedom.

I forbindelse med den årlige minnemarkeringen på Akershuskaia av den internasjonale holocaustdagen 27. Januar 2015 slo daværende kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner fast at bekjempelse av antisemittisme er storsamfunnets ansvar, og er et større problem for storsamfunnet enn det er for den lille jødiske minoriteten i Norge. Ifølge Holocaust senterets undersøkelse av den norske befol

Les mer

Flere saker fra Religioner.no

Det har blitt definert som en trossannhet at det er både tillatt og gagnlig med æring av relikvier, men hva er greia med relikvier? Skrevet av Øyvind Evenstad, masterstudent i filosofi og kateket ved St. Olav menighet.
article_web Religioner.no 04.10.2018
Mali: I Bamako har religiøse ledere fått mer innflytelse i malieres liv. Regjeringen har mistillit i en befolkning som har blitt fattigere og sintere etter seks år med militær- og politisk konflikt.
article_web Religioner.no 01.10.2018
Det virker som biologisk evolusjon har formet hjernen vår til å tro på Gud. Skrevet av David Wikstøl, lege og idéhistoriestudent. Må man kunne gi gode grunner for alt man tror på?
article_web Religioner.no 29.09.2018
Prestetrøsten handler ikke om søte ord som endrer smaken på lidelsen. Av Maryam Trine Skogen, teologistudent. Som profesjonsstudent i teologi har jeg det siste året gått mitt eget forhold til prestene etter i sømmene.
article_web Religioner.no 24.09.2018
I et fritt samfunn bør folk ha rett til å hilse på hverandre i henhold til sine egne tradisjoner og sin egen tro. Skrevet av Thomas Kårvand.
article_web Religioner.no 14.09.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt