AddToAny

NTFs medlemsundersøkelse 2015

NTFs medlemsundersøkelse 2015
Ni av ti NTF-medlemmer er stolte av å være tannlege, åtte av ti sier at NTF er min forening og syv av ti mener at MNTF er et kvalitetsstempel. Da er vel alt bare fryd og gammen i NTF? Fullt så enkelt er det imidlertid ikke.
Fortsatt har vi en god del å gå på for å oppnå toppkarakter når det gjelder både det å få gjennomslag for medlemmenes ønsker og behov, synliggjøring av ulike medlemstilbud og tilgjengelighet rent generelt. Og selv om kommunikasjonsvirksomheten og etterutdanningen oppnår svært positive resultater, så mangler det ikke på utfordringer. Blant annet de utfordringene medlemmene ser knyttet til tannturisme, uetisk praksis grunnet økt konkurranse og overføring av tannhelsetjenesten til kommunene.

Medlemsundersøkelser er svært viktige for en profesjonsforening som NTF, og den viktigste kanalen for tilbakemeldinger direkte fra deg som medlem. Vi trenger å vite hva du er opptatt av, hva du er fornøyd og misfornøyd med, slik at vi kan ta det med oss videre i det daglige arbeidet så vel som i arbeidet med strategisk plan og arbeidsprogram.

Figur 1. I hvor stor grad er du enig i følgende utsagn?

NTF har gjennomført medlemsundersøkelser hvert femte år siden 2000. I 2000 og 2005 ble undersøkelsene gjennomført som telefonintervjuer. I 2010 ble metoden endret for å kunne utvide utvalget av respondenter, og for å gi alle medlemmer mulighet til å svare på undersøkelsen. Undersøkelsen sendes nå ut til alle medlemmer per e-post. Vi er opptatt av å fange opp endringer over tid, men siden undersøkelsene fra 2000 og 2005 er metodologisk annerledes enn de fra 2010 og 2015, vil vi her først og fremst sammenligne resultatene fra de to sistnevnte.

Vi vil fokusere på spesielle temaer knyttet til bestemte satsningsområder. Denne gangen har vi derfor spurt om NTFs kommunikasjonsarbeid og juridisk medlemsrådgivning, i tillegg til spørsmål om tilhørighet, tilfredshet med NTFs tjenester, medlemstilbud, kurs og etterutdanning.

Metode og svarprosent

Undersøkelsen ble sendt ut til 5 673 medlemmer per e-post. Av disse er det ca. 4 800 som er yrkesaktive. Det var 2 272 respondenter som svarte på deler av undersøkelsen (40 %), mens antallet som gjennomførte hele undersøkelsen var 1 812 (32 %). Til sammenligning var svarprosenten i 2010 41 %. Av de som svarte er 51 % menn og 49 % kvinner. Det var 57 % av respondentene som hadde sin hovedbeskjeftigelse i privat praksis, mens 28 % jobber i offentlig tannhelsetjeneste.

Vi skulle selvsagt ønske at svarprosenten hadde vært høyere. Vi vil derfor forsøke å

Les mer

Flere saker fra Den norske tannlegeforenings Tidende

Akademikernes leder Kari Sollien er glad for å se at mange av Akademikernes innspill til regjeringserklæringen er ivaretatt.
NTFs representantskap skal velge nytt hovedstyre i slutten av november. Tidende har spurt de aktuelle kandidatene om hva de ser som hovedutfordringer og hva de vil prioritere i sitt arbeid som øverste tillitsvalgte i NTF.
Nevroinflammasjon er en viktig utløsende faktor ved Alzheimers sykdom.
§ Paragraf 9 Tannlegen skal hjelpe sine pasienter til å oppnå økonomiske rettigheter og ytelser som følger av lovgivning.
Professor dr.odont. Gudbrand Øilo døde 5. september 2021, 85 år gammel.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt