AddToAny

NTF hører fra seg

NTF hører fra seg
Den norske tannlegeforening (NTF) er høringsinstans i mange saker på ulike politikkfelt, slik som helse, sosial, kommune, næringsliv og arbeidsliv. Ved NTFs sekretariat er det mange som bidrar til å utforme høringssvar, og sammen med først og fremst presidenten meisles og utdypes politikk på vegne av alle våre medlemmer.
... Her følger en liten oversikt over hvilke saker vi har involvert oss i denne våren. De siste årene har NTF årlig levert ca. 25 skriftlige høringssvar direkte til Storting, departement og direktorat. I tillegg leveres innspill til våre samarbeidspartnere i Akademikerne. NTF deltar også på muntlige høringsmøter når det er mulig. Gjennom koronapandemien har det selvfølgelig blitt en del digitale høringer.
I løpet av mai 2021 hadde NTF allerede forbigått antall høringssvar sammenlignet med første halvår i 2020. Hele 12 høringssvar er gitt så langt (per 18. mai) og det ligger an til at vi når minst 15 høringssvar i løpet av juni måned. Det er verdt å merke seg at ingen av høringene så langt har omhandlet pandemien.
Så hva svarer vi? Hva mener NTF i disse sakene? - Her kommer oppsummeringen.
Vår første høring i år berørte en utredning om pensjon fra første krone og første dag. Utredningen viser blant annet at en slik ordning vil treffe mange mindre og mellomstore virksomheter. Under de nåværende forholdene, med en pandemi som har truffet mange bedrifter hardt, er det NTFs oppfatning at dette ikke er det rette tidspunktet for å påføre bedriftene nye kostnader. NTF svarer at om en skal endre nåværende ordninger, er det ikke tilrådelig med ikrafttredelse før 2023.
I mars behandlet NTF forslag til endringer i helsepersonelloven, pasient- og brukerrettighetsloven og forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep. Endringene skal bidra til å motvirke kroppspress, særlig mot barn og unge. NTF er be
Gå til mediet

Flere saker fra Den norske tannlegeforenings Tidende

Tidende ønsker å oppmuntre til gode oversiktsartikler i tidsskriftet.
Slitte bitt er en utfordring for klinikeren. Dahls prinsipp er en kjent behandlingsmetode når slitasjen i hovedsak er lokalisert til fortennene.
Valg af retentionscementer kan være udfordrende i betragtning af den konstante udvikling af såvel plastcementer som keramiske materialer til indirekte restaureringer.
Det skapte uro, debatt og undring i landet da noen av oss presenterte orale implantater som et fremtidig hjelpemiddel i protetikk. Den 20.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt