AddToAny

Nettside - hvordan og hvorfor

Nettside - hvordan og hvorfor
- Absolutt alle artister som mener alvor og vil satse bør prioritere å ha en nettside - også i 2018, sier Anders Bakke Ingebrigtsen, strategisk merkevarerådgiver i Kantar TNS. - Å ha en nettside viser at du er dedikert og seriøs.
Det koster ingenting å opprette en Facebook-profil, men i en nettside må du legge litt mer sjel og innsats. Alle artister er på en eller annen måte en merkevare, og det er ditt ansvar som artist å forvalte denne merkevaren. Det vil si å bygge sterke assosiasjoner til hva du ønsker være - sett opp mot andre artister, sier Anders Bakke Ingebrigtsen.

Du eier ditt kreative uttrykk

Med en nettside, i motsetning til tredjeparts sosiale medier som Facebook, er du selv eier av det kreative uttrykket du skaper.

- Du tar eierskap til navnet ditt og har full kontroll over hvilken opplevelse du ønsker å gi de besøkende. Det betyr en mulighet for en mer kraftfull og tydelig identitet, uten de potensielle begrensningene som for eksempel Facebook kan gi. Du er rett og slett din egen redaktør og godkjenner ditt eget innhold. Er du i sjangeren Black Metal kan du ha så mange bloddryppende grisehoder du vil - eller fargesprakende elementer hvis du driver med tyggegummipop. Det er ditt valg.

Få informasjon om fansen din

På lang sikt er det også viktig for artister å ta eierskap til eget innhold, trafikk og brukerdata. Du bør se på nettsiden din som en «hub» - et sentrum for alt du vil kommunisere.

- Hvordan finner folk fram til informasjon i dag? De søker stort sett på Google. Som artist vil du sørge for at det er din side som dukker opp først i søkeresultatene. Da må du jobbe aktivt med å ha det mest relevante innholdet. Det kan du for eksempel gjøre ved å kjøpe annonser gjennom Google Adwords, slik at du kommer opp på de riktige søkeordene.

Må ha: Strategisk merkevarerådgiver Anders Bakke Ingebrigtsen mener at alle seriøse artister må ha en hjemmeside.

Christoffer Krook

Foruten god merkevarebygging av artisten på

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

I starten handla det ikke om musikk, men om å slå. Nå bruker slagverker Jennifer Torrence all sin energi på å løsrive seg fra instrumentet.
article_web Musikkultur 07.12.2018
Hva er en bra låt? Det må ligge følelser bak, svarer de som har gjort suksess. Vi har alle hørt låta. Den sitter som limt i hodet og det er ikke sikkert du liker den engang. Men den er populær.
article_web Musikkultur 06.12.2018
Danselærerne i Ås kulturskole har samme undervisningsplikt som instrumentallærerne. Dette innebærer oppfølging av langt flere elever, og kan bety for stor belastning på kroppen, mener MFO/Creo.
article_web Musikkultur 04.12.2018
Epostene har rast inn hos Musikkultur gjennom helga. Redaktøren vedgår å ha gjort en blemme. Da årets siste utgave av Musikkultur kom i posten på fredag, var det mange lesere som satte kaffen i halsen over spalten Musikkhistorie.
article_web Musikkultur 03.12.2018
- Vi deler bekymringa for musikktilbudet i Skolesekken, og ser verdien av møtene i gymsalen, sier Jorunn Dugstad i DKS Trondheim. Her svarer hun på kritikken om at det ikke er skolekonserter i Trondheim dette skoleåret.
article_web Musikkultur 30.11.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt