AddToAny

Nettside - hvordan og hvorfor

Nettside - hvordan og hvorfor
- Absolutt alle artister som mener alvor og vil satse bør prioritere å ha en nettside - også i 2018, sier Anders Bakke Ingebrigtsen, strategisk merkevarerådgiver i Kantar TNS. - Å ha en nettside viser at du er dedikert og seriøs.
Det koster ingenting å opprette en Facebook-profil, men i en nettside må du legge litt mer sjel og innsats. Alle artister er på en eller annen måte en merkevare, og det er ditt ansvar som artist å forvalte denne merkevaren. Det vil si å bygge sterke assosiasjoner til hva du ønsker være - sett opp mot andre artister, sier Anders Bakke Ingebrigtsen.

Du eier ditt kreative uttrykk

Med en nettside, i motsetning til tredjeparts sosiale medier som Facebook, er du selv eier av det kreative uttrykket du skaper.

- Du tar eierskap til navnet ditt og har full kontroll over hvilken opplevelse du ønsker å gi de besøkende. Det betyr en mulighet for en mer kraftfull og tydelig identitet, uten de potensielle begrensningene som for eksempel Facebook kan gi. Du er rett og slett din egen redaktør og godkjenner ditt eget innhold. Er du i sjangeren Black Metal kan du ha så mange bloddryppende grisehoder du vil - eller fargesprakende elementer hvis du driver med tyggegummipop. Det er ditt valg.

Få informasjon om fansen din

På lang sikt er det også viktig for artister å ta eierskap til eget innhold, trafikk og brukerdata. Du bør se på nettsiden din som en «hub» - et sentrum for alt du vil kommunisere.

- Hvordan finner folk fram til informasjon i dag? De søker stort sett på Google. Som artist vil du sørge for at det er din side som dukker opp først i søkeresultatene. Da må du jobbe aktivt med å ha det mest relevante innholdet. Det kan du for eksempel gjøre ved å kjøpe annonser gjennom Google Adwords, slik at du kommer opp på de riktige søkeordene.

Må ha: Strategisk merkevarerådgiver Anders Bakke Ingebrigtsen mener at alle seriøse artister må ha en hjemmeside.

Christoffer Krook

Foruten god merkevarebygging av artisten på

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Sølvguttene ønsker å overta NRKs Store Studio når statskanalen flytter ut av Marienlyst.
article_web Musikkultur 14.02.2019
Barn og unge skal bidra til stortingsmeldingen om barne- og ungdomskultur, som legges fram i 2020. Kulturtanken har fått oppdraget med å involvere den oppvoksende generasjon i arbeidet.
article_web Musikkultur 13.02.2019
På Blueshuset i Bastøy fengsel blir bandet en metafor på livet. Klarer du utfordringene her, er du bedre rusta for det som venter på utsiden.
article_web Musikkultur 11.02.2019
Fra lukta av middelalderkloakk til å få en scenografimodell inn på nattoget til Oslo. Kjedelig kan den iallfall ikke kalles, jobben til scenograf Silje Sandodden Kise.
article_web Musikkultur 07.02.2019
Strømmetjenestene har ført til at norske lyttere hører mindre på norsk musikk. Det viser en ny rapport om digitaliseringens innvirkning på norsk musikkbransje.
article_web Musikkultur 05.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt