AddToAny

NATTLINSER HJELPER NÆRSYNTE BARN

NATTLINSER HJELPER NÆRSYNTE BARN
Et forskningsstudium på Vejle Sykehus har påvist at nærsynte barn som sover med nattlinser, utvikler 59 prosent mindre nærsynthet enn barn som går med briller. Resultatet har fått øyeavdelingen på sykehuset til å tilby nattlinser i behandlingen.
Barn i voksealder kan bremse utviklingen av nærsynthet og sove seg til et markant bedre syn ved å sove med nattlinser. Det er nå dokumentert i et nytt dansk forskningsprosjekt på øyeavdelingen på Vejle Sykehus. Det er 13-årige Frida Bille fra Kolding et levende, glad og bedre seende bevis på. Hun har deltatt i studien hele veien. «I løpet av de tre årene jeg har sovet med nattlinser, har jeg aldri gått med briller. Likevel føler jeg at jeg ser bedre nå. Når jeg kjører, ser jeg bedre detaljene på kantsteinene langs veien», smiler Frida etter sin avsluttende kontroll på Vejle Sykehus.
I alt 60 nærsynte barn i alderen 6 til 12 år inngikk i loddtrekningsstudiet. De ble henvist av øyeleger fra hele Jylland og Fyn. 30 av barna gikk med briller uten å sove med nattlinser. De 30 andre sov med nattlinser uten å gå med briller, slik som Frida. Og forskjellene i øyeutviklingen på de to gruppene var signifikante og markante.
59 PROSENT MINDRE NÆRSYNTHET
De 30 barna som sov med nattlinser og ikke gikk med briller, hadde en langt mindre lengdeutvikling i øyet, og dermed utvikling av nærsynthet, enn de barna som gikk med briller og ikke sov med nattlinser.

Konklusjonen av studiet er derfor at nattlinser kan bremse utviklingen av nærsynthet ho
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

Ikke alle optikere ønsker å være en del av en større kjede, men alle ønsker gode betingelser.
Optikeren 06.09.2021
EU har vedtatt et nytt regelverk for medisinsk utstyr (MDR) inkludert briller og kontaktlinser. Alle typer kontaktlinser klassifiseres nå som medisinsk utstyr.
Optikeren 06.09.2021
Nedsatt syn er en vanlig følgetilstand for barn med Downs syndrom. Hvordan påvirker det lek med andre barn, og hva bør optikere er oppmerksomme på for denne pasientgruppen?
Optikeren 06.09.2021
Den store gleden pasientene viste etter vellykket synskorrigering, motiverte optiker Bjørn Gjerdrum til å ta doktorgrad innen refraktiv kirurgi.
Optikeren 06.09.2021
FNs generalforsamling har gjort et historisk vedtak som forplikter medlemslandene til å gi verdens befolkning synshjelp.
Optikeren 06.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt