AddToAny

Når jobbene forsvinner

Når jobbene forsvinner
Det å beholde jobben under nedbemanninger, er selvsagt veldig mye bedre enn å miste jobben, men utgjør faktisk betydelige utfordringer for helsen.
Det siste året har mange jobber forsvunnet i petroleumssektoren. På Vest- og Sørlandet er det nå mange tettsteder og byer med høy arbeidsledighet og mange med lite håp om å finne seg ny jobb de vil ha.

Alle forstår at det er utfordrende å miste jobben. Inntektsgrunnlaget svikter, selvtilliten og identiteten trues, og man mister kontakten med mange av arbeidskameratene. Det er liten tvil om at det å miste jobben, utfordrer helsen på mange måter.

Leger og helsevesenet generelt har nok vært klar over utfordringene for dem som mister jobben. Norge har et unikt sikkerhetsnett, med Nav-systemet som skal integrere offentlige tjenester knyttet til arbeid og nedsatt arbeidsevne. I teorien skulle arbeidsledige følgelig få den oppfølging som er mulig å gi.HVA MED VINNERNE? Hva så med dem som beholder jobbene i bedrifter med sterk nedbemanning? De er de flinke og heldige; «vinnerne» i dagens børsog sportsspråk. Står de overfor utfordringer helsevesenet må forholde seg til? Bør primærleger spørre om jobbusikkerhet og nedbemanning i a
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt