AddToAny

Misnøye i Domus Juridica

Misnøye i Domus Juridica
Hos PluriCourts og Norsk senter for menneskerettigheter ved UiO sitter forskere og administrative ansatte sammen i åpent landskap. Hverken ledelsen ved Det juridiske fakultet eller Eiendomsavdelingen vil svare på hvorfor denne løsningen er valgt.
Senter for forskning om internasjonale domstolers legitimitet, PluriCourts, flyttet i begynnelsen av november inn i sjuende etasje i Domus Juridica, den nye bygningen som UiO leier av eiendomsselskapet Entra as.

Administrativ leder Siri Johnsen skryter av pauserommet som senteret har fått, og peker på fordelene ved nærheten til Norsk senter for menneskerettigheter, fakultetsadministrasjonen ved Det juridiske fakultet og Det juridiske fakultetsbibliotek.

- Her har vi mer følelsen av å være en del av et universitet, sier hun.

Kvier seg for å oppsøke administrasjonen

Men ikke alt er like bra i de nye lokalene. Ved PluriCourts sitter det tolv personer i samme landskap. Dette inkluderer i tillegg til senterets administrative ansatte, forskningsassistenter og stipendiater. Kun de faste vitenskapelige tilsatte har krav på eget kontor.

- Det er i utgangspunktet uheldig at administrasjonen sitter sammen med stipendiater og midlertidige vitenskapelige tilsatte. Vi opplever at folk kvier seg for å besøke administrasjonen av frykt for å forstyrre stipendiater og forskningsassistenter, forteller Johnsen.

Hun minner om at de administrative tilsatte håndterer saker, som for eksempel personalsaker, som de øvrige i landskapet ikke skal ha tilgang til. Også av den grunn er samlokaliseringen problematisk.

Midlertidig løsning

- Det er viktigere å organisere senterets arbeidsplasser ut ifra de ansattes ulike behov og arbeidsoppgaver enn å samle så mange arbeidsplasser som mulig i ett rom, poengterer hun.

Siri Johnsen forteller at enheten har funnet en midlertidig løsning. De administrative tilsatte bruker nå et ledig cellekontor som vaktrom.

- Hit kan ansatte og andre komme uten å forstyrre stipendiatene og forskningsassistentene, og vi kan prate uten å forstyrre de andre i landskapet f.eks. under arbeid med søknader til forskningsrådet eller EU, sier Johnsen.

Slike søknader utformes gjerne i tett samarbeid med forskeren.

UBRUKELIG ROM: Alle lyder i multirommet høres ut i det åpne landskapet.

Multirom som ikke fungerer

I tilknytning til landskapet er det innredet to såkalte multirom, hvor det er meningen at ansatte skal kunne jobbe uforstyrret og uten å forstyrre kollegene i det åpne landskapet. Dit skal man kunne gå for å ta en telefon eller holde små møter. Rommene har også audiovisuelt utstyr, slik at ansatte f.eks. skal kunne gjennomføre videokonferanser.

- Problemet er at alt som sies og alle lyder inne i multirommet, høres ut i l

Les mer

Flere saker fra Uniforum

I dag overtar Henrik Asheim (H) etter Iselin Nybø (V) som minister for forsking og høgare utdanning. Litt før klokka halv tolv kom han saman med dei andre i trepartiregjeringa til Erna Solberg ut på Slottsplassen.
Uniforum 24.01.2020
Det er mange dyktige og erfarne forskere ved fakultetet, som kan gjøre en utmerket jobb som dekan. Jeg håper at flere av disse vil stille slik at vi får en debatt om veien videre, skriver professor Finn-Eirik Johansen.
Uniforum 24.01.2020
Høyres Henrik Asheim blir ny forsknings- og høyere utdanningsminister, melder NRK.
Uniforum 23.01.2020
Regjeringa har enno ikkje bestemt seg for om den skal fylgja tilrådinga frå konsulentselskapet Capgemini invent om å overføra eigedomane til dei sjølvforvaltande universiteta til Statsbygg.
Uniforum 23.01.2020
Er det fritt fram for å si nei om man blir foreslått som kandidat til universitetsstyret? Jan Fridthjof Bernt og Kunnskapsdepartementet er uenige.
Uniforum 23.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt