AddToAny

Misnøye i Domus Juridica

Misnøye i Domus Juridica
Hos PluriCourts og Norsk senter for menneskerettigheter ved UiO sitter forskere og administrative ansatte sammen i åpent landskap. Hverken ledelsen ved Det juridiske fakultet eller Eiendomsavdelingen vil svare på hvorfor denne løsningen er valgt.
Senter for forskning om internasjonale domstolers legitimitet, PluriCourts, flyttet i begynnelsen av november inn i sjuende etasje i Domus Juridica, den nye bygningen som UiO leier av eiendomsselskapet Entra as.

Administrativ leder Siri Johnsen skryter av pauserommet som senteret har fått, og peker på fordelene ved nærheten til Norsk senter for menneskerettigheter, fakultetsadministrasjonen ved Det juridiske fakultet og Det juridiske fakultetsbibliotek.

- Her har vi mer følelsen av å være en del av et universitet, sier hun.

Kvier seg for å oppsøke administrasjonen

Men ikke alt er like bra i de nye lokalene. Ved PluriCourts sitter det tolv personer i samme landskap. Dette inkluderer i tillegg til senterets administrative ansatte, forskningsassistenter og stipendiater. Kun de faste vitenskapelige tilsatte har krav på eget kontor.

- Det er i utgangspunktet uheldig at administrasjonen sitter sammen med stipendiater og midlertidige vitenskapelige tilsatte. Vi opplever at folk kvier seg for å besøke administrasjonen av frykt for å forstyrre stipendiater og forskningsassistenter, forteller Johnsen.

Hun minner om at de administrative tilsatte håndterer saker, som for eksempel personalsaker, som de øvrige i landskapet ikke skal ha tilgang til. Også av den grunn er samlokaliseringen problematisk.

Midlertidig løsning

- Det er viktigere å organisere senterets arbeidsplasser ut ifra de ansattes ulike behov og arbeidsoppgaver enn å samle så mange arbeidsplasser som mulig i ett rom, poengterer hun.

Siri Johnsen forteller at enheten har funnet en midlertidig løsning. De administrative tilsatte bruker nå et ledig cellekontor som vaktrom.

- Hit kan ansatte og andre komme uten å forstyrre stipendiatene og forskningsassistentene, og vi kan prate uten å forstyrre de andre i landskapet f.eks. under arbeid med søknader til forskningsrådet eller EU, sier Johnsen.

Slike søknader utformes gjerne i tett samarbeid med forskeren.

UBRUKELIG ROM: Alle lyder i multirommet høres ut i det åpne landskapet.

Multirom som ikke fungerer

I tilknytning til landskapet er det innredet to såkalte multirom, hvor det er meningen at ansatte skal kunne jobbe uforstyrret og uten å forstyrre kollegene i det åpne landskapet. Dit skal man kunne gå for å ta en telefon eller holde små møter. Rommene har også audiovisuelt utstyr, slik at ansatte f.eks. skal kunne gjennomføre videokonferanser.

- Problemet er at alt som sies og alle lyder inne i multirommet, høres ut i l

Les mer

Flere saker fra Uniforum

ERC trakk seg i sommer ut av cOAlition S. Men det har ingen påvirkning på EU-kommisjonens holdning, slår kommisjonen fast.
Uniforum 18.09.2020
Den ti år lange patentstriden mellom UiO og en tidligere stipendiat har nådd Høyesterett. Dette skal det forhandles om til uka.
Uniforum 18.09.2020
Gunn Elisabeth Birkelund ble valgt til ny generalsekretær i Vitenskapsakademiet på medlemsmøtet 17. september og tiltrer i januar 2021. Hun etterfølger Øystein Hov i stillingen. Birkelund er valgt for fire år.
Uniforum 17.09.2020
Arkeologene har funnet beinrester fra et stort dyr under utgravningen av Gjellestadskipet. ê Skipet er minst like stort som Osebergskipet, slår prosjektleder Christian Løchsen Rødsrud fast.
Uniforum 17.09.2020
Dekankandidat Tiril Willumsen høstet stor applaus på hjemmebane for løftet om å bytte ut pasientjournalsystemet Salud. Motkandidaten kunne ikke love det samme.
Uniforum 17.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt