AddToAny

Ledere forskjellsbehandler mor og far i smabarnsfasen

Ledere forskjellsbehandler mor og far i smabarnsfasen
Selv om ledere er positivt innstilt til likestilling og familietilpasninger for ansatte av begge kjønn, bidrar de ofte til strukturell ulikestilling i praksis, ifølge Tanja Nordberg. Hun har intervjuet ledere i politiet og advokatbransjen.
- Ledere har en lovpålagt plikt til å fremme likestilling, samtidig er det stort rom for skjønn når det kommer til hvordan de legger til rette for at ansatte kan benytte disse rettighetene, sier Tanja Nordberg.

Hun er forsker ved OsloMet og disputerte i høst med avhandlingen: «Lederen som forvalter av familiepolitikken - mellom kjønnede normer og virksomhetenes målsettinger».

- Lederne har stor grad av frihet i hvordan de tilrettelegger for sine ansattes bruk av omsorgsrettigheter. Det var dette rommet jeg ønsket å undersøke, sier hun.

- Jeg fant at for de fleste lederne er det arbeidet og organisasjonen som veier tyngst og ikke likestilling når de skal legge til rette for permisjoner og familietilpasninger.

Fra ledernes perspektiv

Nordberg intervjuet 34 ledere og mellomledere i politiet og for jurister i offentlig og privat sektor. Begge bransjene er tradisjonelt mannsdominerte, men har en økende kvinneandel. Samtidig når få kvinner opp i ledelsen.

- Få kvinnelige advokater i det private blir partnere i firmaet, og kvinner i politiet slutter i ordensavsnittet og går over til andre avdelinger når de får barn, påpeker hun.

- Jeg ville undersøke hvordan lovgivningen virker inn på ledernes tilrettelegging og hvilke konsekvenser dette får i praksis.

Mange før henne har forsket på arbeidstakernes opplevelser av hvordan arbeidsgiver tilrettelegger for familietilpasninger. Men Nordberg ønsket å studere temaet fra ledernes perspektiv: Hva er lederne opptatt av og hvilke utfordringer har familietilpasningen sett fra leders side?

Hun var opptatt av å stille spørsmålene på en måte som fikk frem ledernes perspektiver.

- Likestilling i arbeidslivet er en allmenn akseptert norm som de færreste ledere vil snakke negativt om, men som likevel får varierende oppfølging i bransjene jeg undersøkte.

Redusert arbeidstid bremser karrieren

Intervjuene viste at lederne var ulikt innstilt til foreldrepermisjon og redusert arbeidstid.

- Lederne mener foreldrepermisjon er enklere å forholde seg til fordi det er planlagt og tidsavgrenset. Mens redusert arbeidstid eller manglende mulighet til å jobbe overtid får større konsekvenser for karrieren, forteller hun.

- Det krever merarbeid for lederne når de ansatte jobber redusert i stillinger som krever kontinuitet og tilgjengelighet.

Lederne kan kompensere for ansattes fravær ved å jobbe med de ansattes saker når de ikke selv er der og kan følge opp.

- En leder i

Les mer

Flere saker fra Kilden kjønnsforskning.no

Dette står i veien for at den gode, norske samfunnsvitenskapelige kunnskapen om kjønnssosialisering får plassen den fortjener i samfunnsdebatten, skriver Birgit Nordtug.
Foreldre prioriterer guttene når de skal betale for idrettsaktiviteter. Forskere etterlyser flere lavterskeltilbud og tiltak som kan møte ulike kulturelle og økonomiske behov.
Kvinnemedisin kan ikke bare handle om reproduksjon, og likestillingspolitikk må favne bredere enn pappakvoten. Vi trenger forskning som møter kvinner på deres premisser - i alle livsfaser, skriver Johanne Sundby.
At EU påvirker norsk likestillingspolitikk er stort sett et gode. Men en individorientert politikk setter den sosialdemokratiske tilnærmingen under press, mener forskere.
Rykter om at Hjernevask tok knekken på norsk kjønnsforskning lever i beste velgående i antifeministiske miljøer internasjonalt. - Jeg lagde ikke Hjernevask for Ungarn, sier Harald Eia.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt