AddToAny

LÆRING FOR BÅDE STUDENT OG PRAKSISVEILEDER

LÆRING FOR BÅDE STUDENT OG PRAKSISVEILEDER
Det er ikke skummelt å ha en student i praksis i butikken. Du kan til og med lære mer om jobben du gjør.
Siden 2005 har det vært studenter i praksis. Universitetslektor og optiker Therese B. Martiniussen har ansvar for praksiskoordinering foruten å være veileder på klinikk og jobbe med sensur. Det er forskjell på praksisperiodene: Første trinn har en uke i første semester for at de skal få vite litt mer om bransjen, hva en optiker er og hva man gjør i en butikk. Andre trinn har en uke i fjerde semester og for tredje trinn er det praksis i åtte uker hvor de blant annet tar synsundersøkelser.

- Det er stor etterspørsel etter praksisplasser i Kongsberg og Drammenområdet, forteller Martiniussen, da mange studenter ønsker å fortsette å bo i Kongsberg. Det koster ekstra penger å reise til andre kanter av landet, noe som betyr endel for en student. De må også finne seg et sted å bo om de ikke kan reise hjem til stedet de er fra. Hun ønsker derfor flere i Kongsberg og Drammen som kan være praksisveiledere, samtidig som det fortsatt er
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

Optikeren 26.08.2020
Befolkningen oppfatter å få god hjelp av optikere, uten oversalg av varer og tjenester. Det kommer frem i Helsepolitisk barometer 2020 som ble presentert i sommer.
Optikeren 26.08.2020
B.I.G. VISION ™ FOR ALL
Optikeren 26.08.2020
Arbeidet med datainnsamling, analyse av funn og en oppgave mange kolleger kan lære av, ble i juni kronet med Sølvretinoskopet for beste mastergradsprosjekt.
Optikeren 26.08.2020
Syv av ti nordmenn foretrekker fysisk oppmøte hos optiker for synsundersøkelse fremfor digitale løsninger.
Optikeren 26.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt