AddToAny

Kulturtanken svarer om valg og framtidsutsikter

Kulturtanken svarer om valg og framtidsutsikter
Mange baller i lufta: Kulturtanken er fortsatt i støpeskjeen. Lin Marie Holvik og Matias Hilmar Iversen gir her svar på noen spørsmål om nåtid og framtid. Rune Eriksen Når tanken er god, er allting godt?
Kulturtanken svarer på spørsmål om nyproduksjon, produsentenes rolle, teknologisk og digital satsing, og hvor de har gjort av Rikskonsertenes utstyr.

Det er mye usikkerhet rundt Kulturtanken og framtida til Den kulturelle skolesekken (DKS). Mange er bekymra for at musikken får mindre plass, og at kvaliteten på produksjonene blir dårligere i framtida. Vi lar Kulturtanken svare så konkret som mulig på bekymringene.

Hva skjer med produentene?

Fire av dem som tidligere jobba som produsenter i Rikskonsertene, har fortsatt i Kulturtanken. Noe av det Kulturtanken har avdekka gjennom sin kartlegging, er at det eksisterer et behov for fagpersoner på de andre kunstartene i DKS.

Er det plass til Plopp i framtidas skolesekk?

- Det er sterkt ønska fra de andre kunstfeltene at de får tilgang på den samme type kompetanse som det Rikskonsertene hadde på musikkfeltet, sier direktør i Kulturtanken, Lin Marie Holvik.

Disse operative stillingene er nå utlyst.

- Hvis du har et spørsmål om for eksempel visuell kunst til Kulturtanken, så eksisterer det en definert person som du kan henvende deg til, så du veit at ditt fagområde er ivaretatt, utdyper Matias Hilmar Iversen, seniorrådgiver i avdeling kunst, kultur og skole.

Fagpersonene skal ha kompetanse i produksjon, turnélegging og arbeid med formidlingskvalitet. Men Kulturtanken skal ikke produsere forestillinger, slik Rikskonsertene gjorde.

- Hvordan skal dere få utnytta denne

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

- En utvikling det åpenbart er knyttet noen bekymringer til, sier Tono. NRK er mer bekymret for om unge mennesker vil lytte til radio i fremtiden.
Musikkultur 28.06.2022
published | author Redaksjonen NMF arrangerer norgesmesterskap hvert år. NM skolekorps janitsjar og NM korpsdrill blir normalt arrangert i Larvik, og NM skolekorps brass blir normalt arrangert i Stavanger.
Musikkultur 27.06.2022
published | author NTB, author Redaksjonen En solidaritetsmarkering på Rådhusplassen mandag kveld etter skytingen i Oslo, har blitt avlyst. Oslo Pride avlyste arrangementet etter anbefaling fra politiet, melder NRK.
Musikkultur 27.06.2022
Kunstuttrykk har potensial til å sette i sving sterke følelsesmessige opplevelser hos «åpne» mennesker, skriver musiker og psykolog Jo Fougner Skaansar.
Musikkultur 27.06.2022
Et spill om Rikshospitalets behandling av transkjønnede er en naturlig utvikling av en kunstform som har brutt barrierer i 70 år.
Musikkultur 24.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt