AddToAny

Korona tvinger flykninger tilbake til Venezuela

Korona tvinger flykninger tilbake til Venezuela
Covid-19 rammer sårbare grupper ekstra hardt. Blant dem er de mange millioner venezuelanere som har rømt hjemlandet og bor rundt om i Latin-Amerika. De aller fleste jobber i uformell sektor og nå står mange uten jobb.
Rundt 100 000 har reist hjem så langt.

Det var her i Cúcuta, på grensa mellom Colombia og Venezuela, at den da 28 år gamle Humberto López ble migrant, for to år og noen måneder siden. 4,7 millioner mennesker fra Venezuela har forlatt hjemlandet i løpet av de siste årene på grunn av den politiske og økonomiske krisa i landet.

Nå står Humberto her igjen. Mange håp, drømmer, utfordringer og fiaskoer senere.

Den nå 30 år gamle venezuelaneren har bodd i byen Pitalito, som ligger i den sørvestlige delen av Colombia, med kona Misarkris Robles og deres to døtre, Angelina og Francesca. Her jobbet han med å selge kjøtt, men da det ble erklært nasjonal lockdown i Colombia ble alt mye vanskeligere for han og familien.

- Firmaet jeg jobbet i stengte, og jeg ble arbeidsløs. Dermed kunne jeg ikke betale husleien og de faste utgiftene, og jeg fikk problemer med utleieren. Til slutt bestemte han seg for å kaste meg ut. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å gå min vei.

Gikk 100 mil

Og det var bokstavelig talt det Humberto og familen gjorde - på samme måte som mange andre landsmenn. Det tok han og Misarkris nesten en måned å gå til Cúcuta, som ligger over 1000 kilometer lenger nord. Hver med en datter på armen.

Han er forberedt på at det ikke blir lett i Venezuela heller.

- Det blir ikke lett, men det er den eneste løsningen. Vi havner ikke på gata. Vi kommer nok ikke til å få det fantastisk, men vi kommer til å ha det en liten smule

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Silje Kvamme Bjørndal (39) er ansatt som ny generalsekretær i Areopagos.
Bistandsaktuelt 11.08.2020
Tre internasjonale kvinneorganisasjoner gjennomfører nå gransking av egen praksis etter påstander om rasisme og manglende inkludering fra tidligere ansatte. Alle har fått betydelig økonomisk støtte fra Norge.
Bistandsaktuelt 11.08.2020
En gang i tiden var det slik at norske bistandsbyråkrater i afrikanske land kom seg ut av sine kontorer og hotellenes seminarrom, helt ut til der hvor folk flest i mottakerlandene levde.
Bistandsaktuelt 11.08.2020
Nettsvindel er vår tids bankran. De utføres av profesjonelle it-spesialister og folk med finanserfaring. De sitter ved sine computere og utfører kriminelle handlinger på andre siden av jorda, med minimal risiko for å bli tatt.
Bistandsaktuelt 11.08.2020
- Jeg tror vi er utsatt for svindel. Det er en transaksjon på 10 millioner dollar. I løpet av minutter går finansdirektør i Norfund, Cathrine Conradi fra tanken om en avslappet langhelg til full alarm-beredskap.
Bistandsaktuelt 11.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt