AddToAny

KONTROLLERT GJENÅPNING AV OPTIKERBRANSJEN

KONTROLLERT GJENÅPNING AV OPTIKERBRANSJEN
Med skjerpede smitteverntiltak prøver norske optikere å finne tilbake til hverdagen igjen.
Fra mandag 20. april var det igjen lov å åpne for virksomheter som driver en-til-en-behandling. I forkant ga helsemyndighetene retningslinjer for hvordan dette skulle gjennomføres, og så var det opp til hver enkelt bransje å tilpasse disse retningslinjene til en standard som var tjenlig for dem.

Med denne bransjestandarden i ryggen skal butikkene finne tilbake til en hverdag som skal fungere så godt som mulig både for ansatte og kunder. Vi har møtt Gina Tufte Tertnes hos Synsam i Horten og Terese ødegaard ved Olsrød optikk i Tønsberg for å høre hvordan deres vei tilbake til det som forhåpentligvis etter hvert blir normalen, har vært.
- Vi stengte egentlig butikken for kunder allerede mandag 16. mars, men vi satte opp timer for utlevering av briller som var bestilt etter hvert som de kom, forteller Gina Tufte Tertnes. - Vi kjørte også ut en del bestillinger og leverte dem hjemme hos kundene. Dette var i hovedsak kontaktlinser. Når alt av bestillinger var utlevert, stengte vi helt.
- Da vi åpnet igjen, var det med redusert bemanning og reduserte åpningstider. Senteret vi er på har fristilt butikkene med tanke på åpningstid. Den første uka hadde vi to ansatte på jobb, og da var det også veldig rolig. Nå har pågangen økt litt mer, og vi har stort sett fulle bøker igjen. Nå er også alle med unntak av en ekstrahjelp, tilbake på jobb. Vi setter opp timer med god margin sånn at vi rekker å vaske/ sprite utstyr og flater i synsprøverommet mellom hver pasient.

UVIRKELIG SITUASJON
- Det har jo vært en underlig situasjon å stenge en optisk virksomhet.
Vi hadde et par dager med varetelling i månedsskiftet mars/april, noe som gjorde at vi hadde litt kontakt med jobben underveis, men hele hverdagen har vært rar. Vi som har familie og barn har hatt andre ting å tenke på i denne perioden, men det er jo ikke til å
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

Optikeren 26.08.2020
Befolkningen oppfatter å få god hjelp av optikere, uten oversalg av varer og tjenester. Det kommer frem i Helsepolitisk barometer 2020 som ble presentert i sommer.
Optikeren 26.08.2020
B.I.G. VISION ™ FOR ALL
Optikeren 26.08.2020
Arbeidet med datainnsamling, analyse av funn og en oppgave mange kolleger kan lære av, ble i juni kronet med Sølvretinoskopet for beste mastergradsprosjekt.
Optikeren 26.08.2020
Syv av ti nordmenn foretrekker fysisk oppmøte hos optiker for synsundersøkelse fremfor digitale løsninger.
Optikeren 26.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt