AddToAny

Kontaktmøtet 2020

Velkommen til Voss og det 56. kontaktmøtet for Norsk Biokjemisk Selskap! Organisasjonskomiteen i Bergen er glad for å organisere 2020-møtet i samarbeid med Norsk Forening for Mikrobiologi (NFM). Møtet finner sted den 23-26. januar 2020 på Park Hotel Vossevangen.
For aller første gang vil vi organisere en pre-event for ph.d.-studenter og postdoktorer. Denne arrangeres i samarbeid med den nasjonale forskerskolen i biokatalyse (Biocat), forskerskolen i bioinformatikk og biostatistikk (NORBIS) og forskerskolen til Digitalt Liv. Vi oppfordrer alle studenter og postdoktorer til å melde seg inn i nasjonale forskerskoler og håper gruppeledere og andre gjør det samme!
Kontaktmøtene er velkjent for å fremvise vitenskap av høy kvalitet og faglig bredde innenfor molekylær livsvitenskap. Møtet i 2020 er intet unntak - vi er stolte over å kunne presentere fremragende internasjonale og nasjonale forskere innen celle- og utviklingsbiologi, strukturbiologi, RNA biologi, systembiologi, nevrovitenskap, immunologi og mikrobiell biodiversitet. Det vil holdes åtte plenumsforelesninger av våre eminente inviterte foredragsholdere og hver deltaker vil få muligheten til å presentere sin egen forskning på minisymposier eller postersesjoner. Det vil også være en spesialsesjon om undervisning i biologiske fag.

Kontaktmøtet er en utmerket arena for master- og doktorgradsstudenter til å formidle vitenskapen sin til et bredt nasjonalt og internasjonalt publikum, kanskje for første gang. Møtet er et sted hvor du møter nye samarbeidspartnere, mentorer og venner. Det gir en mulighet til å løfte blikket og lære om pågående life science research - et hyggelig middel mot tunnelsynet vi ofte opplever i vår daglige vitenskapelige virke.
Voss ligger omtrent en time fra Bergen eller mindre enn seks timer fra Oslo med tog. For de som kommer med fly, vil det bli satt opp direkte transport fra Bergen lufthavn. Vi anbefaler likevel de som har anledning å velge det grønne alternativet. Programmet vil starte kl. 14.30 slik at det vil være mulig å ta morgentoget fra Oslo og rekke lunsj før møtet starter.

Området rundt Vossebygden er kanskje mest kjent for å ha fostret mange VM- og OL-medaljer i vinteridrett og for alle sine muligheter for å drive med ekstremsport. Voss er også kjent for sine tradisjoner innen mat og ølbrygging, og er et av de få gjenværende områdene i Norge der g
Gå til mediet

Flere saker fra NBS-nytt

Viva le zebrafish! Silver dress, brighten up with blue stripes and yellowish fins, what a magnificent fish. Before it reaches the fish tanks of numerous aquarist amateurs and scientists, the zebrafish originated from South-Asia, notably from the South-East regions of the Himalaya. In these regions, its natural environments are low currant creeks and stagnant waters, such as rice fields.
NBS-nytt 09.09.2019
NBS-nytt 09.09.2019
Høsten er her og med den nye muligheter for oss alle, også for nye ivrige studenter og for nye helt ferske kandidater som starter å et nytt kapittel i sitt liv med et nytt diplom i hendene.
NBS-nytt 09.09.2019
Den første organiserte undervisningen i biokjemi i Norge tok til i 1956 etter opprettelsen av Biokjemisk institutt ved Universitetet i Oslo. Instituttet holdt til i ZEB-bygget til 1995, da det flyttet til andre siden av Blindernveien. I 2004 ble Biokjemisk institutt inkorporert i Institutt for molekylær biovitenskap som i 2013 ble en del av Institutt for biovitenskap.
NBS-nytt 09.09.2019
Fra 18-22. mai deltok jeg på det 20. PRIMO-møte som fant sted i Charleston, Sør-Carolina. PRIMO har blitt arrangert hvert andre år siden 1981 der temaet er kunnskapsfronten av forskning som omhandler effekter av miljøgifter og andre menneskeskapte stressfaktorer (som f.eks. havforsuring) pa? marine og akvatiske organismer.
NBS-nytt 09.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt