AddToAny

Koblet av fra NHH med fallskjermhopping

Mari Lind Aronsen bruker mye tid og penger på å hoppe i fallskjerm, mens Randi Skaug er hjemme når hun er på tur, og har kjøpt en egen øy hvor hun lokker bedrifter og grupper med fredfulle naturopplevelser. Møt to siviløkonomer som lever og ånder for friluftsliv.
En fallskjermhoppende venn, en ledig plass på årets siste fallskjermhoppkurs og mangel på impulskontroll var det som skulle til for å gjøre Mari Lind Aronsen til en lidenskapelig fallskjermhopper.
- Jeg meldte meg på uten å tenke noe særlig over hva jeg gikk til, forteller Aronsen, som meldte seg på kurs i Bergen høsten 2016. - Jeg elsket det fra første hopp. I starten var det skrekkblandet fryd, mye spenning og adrenalin, ispedd en liten dose dødsangst.
Siden har hun gjort over hundre fallskjermhopp. Dødsangsten er borte, men hoppene gir fortsatt spenning, mestringsfølelse, adrenalin, glede og mye energi.
INVESTERING I LIVSKVALITET
Aronsen bruker mye tid på sporten. Tiden går ikke minst med til å besøke flyplasser, vente på gode nok værforhold for å hoppe, pakke skjerm («som er det kjedeligste med sporten»), og så vente til det blir ledig for nytt hopp.
- Har økonomiutdanningen og -erfaringen betydd noe for hobbyen?
- Svært lite, ler Aronsen og innrømmer at det går med en del penger.
- Hadde jeg tatt en rent økonomisk vurdering, hadde jeg nok ikke hoppet. Fallskjermhopping er en dyr hobby. Det er ikke så dyrt å hoppe én gang, cirka 250 kroner, men man hopper ikke bare én gang. Det blir fort fem- seks hopp i slengen. I tillegg kommer lisens, forsikring og utstyr.
- Men jeg ser på hoppingen som en investering i livskvalitet og vil heller hoppe fallskjerm enn å bytte ut garderoben ofte eller ta lange reiser.

AVKOBLING FRA NHH
Aronsen forteller at hobbyen også betydde mye mens hun studerte.
- NHH er en skole med mange flinke stud
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

NYLIG GJORDE vi en kartlegging der vi spurte om hvorfor dere er medlemmer i Econa, hva dere synes om foreningen, og hvilke behov dere ønsker at vi skal dekke.
Magma 29.10.2019
INTRODUKSJON
Magma 29.10.2019
Åtte av ti aspirerende økonomer ønsker å bli ledere, og mest av alt vil de jobbe i Nordea. Ingen av de store revisjons- og konsulenthusene står på ti-på-topp-listen.
Magma 29.10.2019
Fra etableringen i 1905 har Hydro vært gjennom store endringer, og har produsert alt fra gjødsel til sjokolade, laks, magnesium, olje og gass og i dag - aluminium. Hovedkontoret ligger fremdeles i Norge. Men med årene har selskapet spredt sine 35 000 ansatte ut over 40 ulike land, og i dag leder Hilde Merete Aasheim et globalt konsern.
Magma 29.10.2019
- Det ser ut som både arbeidsgivere og de ansatte selv er mer positive til å jobbe lenger og holde seg oppdatert, sier administrerende direktør i Econa, Nina Riibe.
Magma 29.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt