AddToAny

Koblet av fra NHH med fallskjermhopping

Mari Lind Aronsen bruker mye tid og penger på å hoppe i fallskjerm, mens Randi Skaug er hjemme når hun er på tur, og har kjøpt en egen øy hvor hun lokker bedrifter og grupper med fredfulle naturopplevelser. Møt to siviløkonomer som lever og ånder for friluftsliv.
En fallskjermhoppende venn, en ledig plass på årets siste fallskjermhoppkurs og mangel på impulskontroll var det som skulle til for å gjøre Mari Lind Aronsen til en lidenskapelig fallskjermhopper.
- Jeg meldte meg på uten å tenke noe særlig over hva jeg gikk til, forteller Aronsen, som meldte seg på kurs i Bergen høsten 2016. - Jeg elsket det fra første hopp. I starten var det skrekkblandet fryd, mye spenning og adrenalin, ispedd en liten dose dødsangst.
Siden har hun gjort over hundre fallskjermhopp. Dødsangsten er borte, men hoppene gir fortsatt spenning, mestringsfølelse, adrenalin, glede og mye energi.
INVESTERING I LIVSKVALITET
Aronsen bruker mye tid på sporten. Tiden går ikke minst med til å besøke flyplasser, vente på gode nok værforhold for å hoppe, pakke skjerm («som er det kjedeligste med sporten»), og så vente til det blir ledig for nytt hopp.
- Har økonomiutdanningen og -erfaringen betydd noe for hobbyen?
- Svært lite, ler Aronsen og innrømmer at det går med en del penger.
- Hadde jeg tatt en rent økonomisk vurdering, hadde jeg nok ikke hoppet. Fallskjermhopping er en dyr hobby. Det er ikke så dyrt å hoppe én gang, cirka 250 kroner, men man hopper ikke bare én gang. Det blir fort fem- seks hopp i slengen. I tillegg kommer lisens, forsikring og utstyr.
- Men jeg ser på hoppingen som en investering i livskvalitet og vil heller hoppe fallskjerm enn å bytte ut garderoben ofte eller ta lange reiser.

AVKOBLING FRA NHH
Aronsen forteller at hobbyen også betydde mye mens hun studerte.
- NHH er en skole med mange flinke stud
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Høyesterett har avgjort nok en sak i arbeidstakers favør, denne gangen i en nedbemanningssak. Telenor sa opp en salgskonsulent med 32 års erfaring, på en måte som Høyesterett mente var ugyldig. I de siste årene har Høyesterett ved flere anledninger avgjort saker til arbeidstakers fordel.
Magma 04.02.2020
.
Magma 04.02.2020
Da regjeringen like før jul la frem sitt forslag til ny revisorlov, var ett av punktene som avvek fra forslaget i NOU-en at kun mastergrad i regnskap
Magma 04.02.2020
Når vi går inn i 2020, har jeg fått være del av fellesskapet i Econa i fem måneder. Det har vært spennende, lærerikt og utfordrende å komme inn i en så viktig og høyrelevant organisasjon.
Magma 04.02.2020
Norske finansanalytikere anslår markedsrisikopremien i det norske markedet til å ligge uendret på fem prosent. Flertallet mener imidlertid det bør benyttes et påslag i avkastningskravet for vurdering av selskaper med svak prestasjon knyttet til miljø og bærekraft.
Magma 04.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt