AddToAny

Klima-forslag: Sier ja til Høyre-forslag, men ikke ta fra annen bistand

Viktige bistandsorganisasjoner er positive til Høyres forslag om å bruke 12 milliarder på bistandsbudsjettet til klimatiltak, men understreker at det ikke må gå på bekostning av annen hjelp til verdens fattige.
Mest kritisk er generalsekretæren i Norsk Folkehjelp, Henriette Killi Westhrin.

- Her lemper Høyre problemet over på de fattigste. Norsk Folkehjelp mener at det er bra at programkomiteen i Høyre vil øke sin satsning på klimatiltak, men å kutte i annen bistand for å gi rom for klimatiltak er ikke veien å gå, sier Westhrin.

Hun viser til at klimaendringene også handler om ulikheten i verden. De fattige rammes hardest, mens det er de rike som forurenser mest.

- Klimainnsatsen må bli mer solidarisk, der landene som historisk har hatt de største utslippene tar størstedelen av ansvaret. Nøkkelen i klimaarbeidet må være å gjøre noe med den økende ulikheten. Bistanden må bli grønnere og samtidig innrettes slik at ressursene blir bedre fordelt, sier Westhrin.

Vil bruke 12 av 40 milliarder på klima

Det var NRK som sist søndag under Høyres landskonferanse omtalte at partiets programkomité vil foreslå å bruke 12 milliarder kroner av bistandsbudsjettet p

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Over 6000 lik er funnet i seks massegraver i Karusi-provinsen i Burundi. Dette er det største funnet siden myndighetene lanserte en nasjonal utgraving i januar.
Bistandsaktuelt 20.02.2020
Uvær har ofte rammet det østafrikanske landet Mosambik. Med klimaendringer har frekvensen av naturkatastrofer bare økt. Deler av landet sliter med å komme seg på beina etter to tropiske sykloner i fjor. Frykten for nye sykloner er påtagelig.
Bistandsaktuelt 20.02.2020
KOMMENTAR: Tretti år etter Mandelas løslatelse har de Klerk avvist at apartheid var en forbrytelse mot menneskeheten. Og dermed eksploderte en apartheidstrid som ikke er synlig til daglig.
Bistandsaktuelt 19.02.2020
Sivilbefolkningen nordvest i Syria er ikke trygg noen steder, sier FNs menneskerettighetssjef. Hun ber om humanitære korridorer for de 900.000 flyktningene.
Bistandsaktuelt 19.02.2020
Aldri før hadde foreningen for mennesker med albinisme i havnebyen Beira i Mosambik fått besøk av en statsråd. Om det ikke hatt vært tidlig på dagen hadde de sprettet champagnen, sa de i delvis spøk.
Bistandsaktuelt 19.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt