AddToAny

KANTINEGJESTER FORETREKKER NORSKE TOMATER

En fersk undersøkelse i fem kantiner i Rogaland viser at over 80 prosent av gjestene foretrakk norsk tomat framfor importerte fra Spania. - I Norge kan vi dyrke sunne tomater og agurker med høy kvalitet og god smak året rundt, sier forsker Michel Verheul. Han vil avlive tre myter om dyrking i veksthus her i landet.
Søtere, mer smak og finere rødfarge. Dette var noen av karakteristikkene kantinegjestene ga den norske tomaten. Ord som gikk igjen for den importerte tomaten var «vandig» og «lite smak».
Det var i vinter at forsker Jorunn Sofie Hansen ved Nofima gjennomførte smakstesten ved fem kantiner i Rogaland. Undersøkelsen var en del av et fireårig prosjekt «BioFresh» (se boks). Til sammen deltok 574 personer i testen, som gikk ut på å rangere hvilke av to tomatvarianter de likte best. Deltakerne skulle også sette ord på hvorfor de likte den ene sorten bedre enn den andre.
Begge tomatene var av type standard løs vekt med størrelse mellom 57-67 mm, ca. 120 gram. Det presiseres at pris og CO2-avtrykk ikke var en del av undersøkelsen. Den spanske importerte tomaten er en god kjenning av norske kantinegjester da den ofte er å finne i norske salatbarer. Gjestene som deltok i forsøket fikk to båter av hver tomatva
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

17. mai blir også i år litt annerledes, men vi skal uansett kose oss på nasjonaldagen. Enten det blir få eller flere til bords, i hagen, på tur eller inne, så er det mulig å sette farger på menyen med frukter, bær og grønnsaker.
Kjøkkenskriveren 14.05.2021
Høye ambisjoner og trange rammer. Slik beskriver universitetslektor Karen Lassen mat- og helselærernes arbeidshverdag i grunnskolen.
Kjøkkenskriveren 11.05.2021
Møllerens eltefrie grove rundstykker er en grov bakeblanding som gir saftige rundstykker med minimal innsats.
Kjøkkenskriveren 04.05.2021
På Norske Kokkers Landsforenings landsmøte nylig ble André Enghs gullnål tildelt Geir Rune Larsen.
Kjøkkenskriveren 04.05.2021
Kjøkkenskriveren 04.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt