AddToAny

Jo nærmere vi er matproduksjonen, desto mer innlysende blir det å ivareta jordas ressurser skånsomt.

Jo nærmere vi er matproduksjonen, desto mer innlysende blir det å ivareta jordas ressurser skånsomt.
Vi vet for sikkert at etter regnet kommer sola. Det gir håp, slik som synet av en spire som har funnet sin vei gjennom asfalten er like forunderlig og inspirerende hver gang.
Som samfunn kommer vi oss gjennom krisen - hva kan den lære oss og hvordan kan det se ut på andre siden?
Vi har lært at vi setter pris på mer tid med familie, å finne tilbake til gamle kunster på kjøkkenet og å bare være. Vi har kjent sterkere på at mange av oss i vår del av verden er privilegerte og at det stadig er en skjev og urettferdig verden. Vi har lært at primærnæringer og arbeidere utfører arbeid som er helt essensielt, fra å redde liv til å dyrke maten vår. Vi har lært at det lønner seg å gå på NAV, fremfor å arbeide med noe nevenyttig på en gård. Vi har lært at medarbeidereide bedrifter er mer motstandsdyktige mot kriser, ifølge Eivind Hoff-Elimari i Klassekampen 2. mai. Vi har lært at når mennesker griper inn for kraftig i naturen, vil moder jord få siste ordet. Det forteller oss at status quo er på ingen måte bærekraftig. Vi sier oss enig med 1100 eksperter og 70 organisasjoner fra over 60 land, som i et åpent brev oppfordrer til motvekst for et mer rettferd
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Å dyrke sin egen mat skjerper bevisstheten om globale matssystemer og skaper solidaritet med småbønder, selvbergere og bybønder også i land langt borte. Dessuten er det matsuverenitet i praksis, skriver Kari Gåsvatn.
Ren Mat 15.06.2020
Det blåser en ny, varm vind gjennom landbrukets enger verden over. Den synger om karbonlagring og jordoppbygging. Og refrenget handler om det regenerative landbruket. Hva er det egentlig, og hvordan kan vi nynne med og benytte oss av dette i kjøkkenhagen?
Ren Mat 15.06.2020
Ikke forkultivert småplanter eller sådd ute enda? Det er fremdeles håp for en liten kjøkkenhage.
Ren Mat 15.06.2020
Foto Solhatt Økologisk Hagebruk På bildet Tidlig Grønn Sabel Bylandbruket hører hjemme i et bærekraftig matsystem. Lets grow it! ELISABETH FAGERLAND
Ren Mat 15.06.2020
Oppfølgeren til favorittkokeboka
Ren Mat 15.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt